Hejőmenti Hagyományörző Közhasznú Alapítvány

Hejőbába története
Takács László - Kovács Zsolt

 

 

 

 

 

 

Archívum - Hírek 2014

TÁJÉKOZTATÓ!
2014. december 22.

Tájékoztatás év végi szociális támogatásokról. Hejőbába Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2014. december 17-i ülésén határozatot hozott év végi szociális támogatásokról, amelyek az alábbiak:
További részletek»


A negyedik ADVENTI GYERTYÁT A BETLEHEMI LÁNGRÓL GYÚJTOTTÁK MEG HEJŐBÁBÁN KÉPEK
2014. december 19.

Hejőbába Község Önkormányzata, a helyi intézmények, az egyházak és a civil szervezetek közreműködésével szervezett ADVENTI PROGRAMOK keretében A BETLEHEMI LÁNGRÓL gyújtották meg a 4. ADVENTI GYERTYÁT december 19-én, 16 órakor az ünnepi díszben pompázó Művelődési Ház előtti parkban.
Borsos Mihály: Karácsonyra készülünk
című bevezető verse után a Jászkainé Tóth Erzsébet műsorközlő köszöntötte, az ünneplőket. Juhász Barnabás polgármester a szeretet fontosságát hangsúlyozó ünnepi köszöntőjét követően a negyedik gyertyát az előző nap Miskolcról hozott BETLEHEMI LÁNGRÓL Szűcs Zsolt római katolikus plébános és Mácsiné Varga Gyöngyi református lelkész gyújtotta meg.
Helyi rendezvényen első ízben lépett fel a hejőbábai Pszichiátriai Otthon dolgozóinak énekkara, akiket Varga Ilona szintetizátorral kísért. Műsorukban egyházi énekeket adtak elő.
A Hejőmenti Romák és Nagycsaládosokért Egyesületének tagjai, a gyerekek és felnőttek együtt: ötletes, mutatós karácsonyi gyertyatáncot adtak elő.
A hejőbábai Katitász tagjai karácsonyi énekekkel köszöntötték az ünnepet.
A községi rendezvények állandó szereplői a hejőbábai Őszirózsa Nyugdíjas Egyesület karácsonyi dalcsokorral zárták az ünnepi műsor programját.
A szabadtári gyertyagyújtás rendezvényének zárásaként Juhász Barnabás megköszönte a megjelentek részvételét, majd az ünneplőket a Művelődési házba invitálta szeretetvendégségbe. A színházteremben a hejőbábaiak felajánlásaként finom süteményekkel teli asztal, szendvics, forró tea és forralt bor várta a vendégeket, akik kellemes baráti beszélgetést követően Békés Boldog karácsonyt kívánva tértek haza otthonukba.


III. Adventi gyertyagyújtás Hejőbábán
2014. december 16.

2014. december 12-én került sor Hejőbába község adventi koszorúján a III. gyertya meggyújtására, amely a szeretetet jelképezi. A rendezvényen
a Hejőbába Községi Önkormányzat, mint szervező és a Hejőbábai Mesevár Óvoda, mint műsorszervező és közreműködő intézmény vett részt az ünnepi délutánon, amely a korábbi két alkalomhoz hasonlóan a Művelődési Központban és az emlékmű téren került megrendezésre.
A közös ünneplés adventi hangulatát karácsonyi zeneszám keltette, majd a Hejőbábai Mesevár Óvoda Karakter tánccsoportja előadásában egy vidám hangulatú, karácsonyváró táncot láthattak az érdeklődők. A gyermekeket Katlanné Jakab Andrea táncpedagógus készítette fel.
Ezt követően a gyermekek számára nagyon várt Karácsonyi koncert következett, a Kiss Kata Zenekar előadásában, "Jófej pelyhek" címmel. Településünkön a Kiss Kata Zenekar tagjai már régóta szívesen látott vendégek, ez alkalommal is egy rendkívül vidám hangulatú, interaktív karácsonyváró zenei koncerttel ajándékozták meg óvodás gyermekeinket és a felnőtt közönséget.
A koncert után a Művelődési Központ előtti téren folytatódott a délután programja, melyet az óvodások karácsonyi zenés, verses összeállítása tovább színesített.
A III. adventi gyertyát Juhász Barnabás polgármester ünnepi köszöntője után Kovács István alpolgármester és Kóródiné Iván Éva óvodavezető gyújtották meg. Az ünnepség után szeretetvendégség fogadta a résztvevőket Hejőbába Község Önkormányzata, valamint felajánlások jóvoltából. A gyertyák melengető fénye, a kisóvodások éneke, a csillogó gyermekszemek még inkább közelebb hozták az ünnepet az emberek szívéhez, hogy a karácsonyra igazán ünneplőbe öltöztethessük szívünket.


Karácsonyi ünnepség az óvodában/képek
2014. december 10.

"Karácsonyi rege ha valóra válna, Igazi boldogság szállna a világra."
Ady Endre

A Hejőbábai Mesevár Óvodában 2014. december 10-én meghitt, bensőséges hangulatban ünnepelték a gyermekek és az óvoda dolgozói a karácsonyt. A gyermekek örömét fokozta a csoportok karácsonyfája alá került sok-sok játék, ajándék. A csillogó szemű kisóvodások énekszóval, zenével, gyertyafényben ünnepelve várták a karácsonyt.
A délelőtt programja volt:

 • Ünnepi gyertyafényes tízórai
 • Karácsonyi éneklés,verselés, zenehallgatás
 • Betlehemi történet elmesélése
 • Gyertyagyújtás
 • Csengettyűszó – Ajándékbontás
 • Felajánlott édességek elfogyasztása
 • 1100 órai kezdettel a Katicabogár együttes interaktív karácsonyváró műsora szórakoztatta a gyermekeket
 • Ünnepi ebéd

Tisztelettel köszönetet mondunk minden támogató szülő nagylelkű felajánlásáért, amellyel még emlékezetesebbé tették gyermekeink számára az Óvoda Karácsonyi Ünnepségét
Az óvoda nevelőtestülete


MEGÉRKEZETT A TÉLAPÓ AZ ÓVODÁBA/ képek
2014. december 05.

A Hejőbábai Mesevár Óvodába 2014.december 5-én megérkezett a Télapó.
Köszönjük a helyi Önkormányzatnak a Mikuláscsomagok felajánlását!
Az óvoda gyermekei és dolgozói


MEGHÍVÓ
2014. december 16.

Hejőbába Község Önkormányzata szeretettel meghívja településünk valamennyi polgárát a negyedik adventi gyertya meggyújtására a BETLEHEMI LÁNGRÓL! Időponta, helyszíne: 2014. december 19.(péntek)16 óra a Művelődési Ház előtt.
További részletek»


MEGHÍVÓ
2014. december 12.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. december 17-én, szerdán 17,30 órai kezdettel nyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait Az ülés helye: Hejőbába Önkormányzati Hivatal tanácsterme. Napirendi javaslat»Előterjesztések»


ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS, ADVENTI PROGRAMOK
2014. november 22.

Hejőbába Község Önkormányzata Adventi gyertyagyújtást szervez az egyházak, civil szervezetek, óvodásaink, iskolásaink közreműködésével.
Minden családot szeretettel hívunk a gyertyagyújtásra és az azt követő szeretetvendégségre a Művelődési Házba.
Tervezett programok
1. Gyertyagyújtás
November 30. vasárnap 16 óra: a Római Katolikus és a Református Egyházak részvételével. Vendéglátó: Hejőbába Községi Önkormányzat, a Római Katolikus és a Református Egyház.
2. Gyertyagyújtás December 5. péntek 16 óra: A Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola tanulóinak közreműködésével. A Tiszta Fény kórus adventi koncertje a Római Katolikus templomban. Vendéglátó: Hejőbába Községi Önkormányzat, Hejőbábai Caritas Csoport.
3. Gyertyagyújtás December 12. péntek 16 óra: A Hejőbábai Mesevár Óvoda közreműködésével. A Kiss Kata zenekar koncertje a Művelődési Házban. Vendéglátó: Hejőbába Községi Önkormányzat
4. Gyertyagyújtás December 19. péntek 16 óra: A hejőbábai civil szervezetek részvételével. Adventi énekek hangzanak el az Őszirózsa Nyugdíjas Egyesület előadásában és a Hejőbábai Pszichiátriai Betegek Otthona énekkarának műsorában
. A gyertyagyújtáson közreműködnek a Hejőmenti Romák és Nagycsaládosokért Egyesület tagjai. Vendéglátó: Hejőbába Községi Önkormányzat
December 21 vasárnap: Adventi vásár a Hejőmenti Romák és Nagycsaládosokért Egyesület szervezésében.

Minden családnak programot és meghívót küldünk.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt és vendéget!

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete nevében:
Juhász Barnabás
polgármester


AZ ANIMUS CSENGETTYŰ EGYÜTTES!
2014. december 11.


AJÁNDÉKOZZ ÖRÖMÖT! Plakát letölthető»
2014. december 9.

Karácsonyi Könyv Adománygyűjtő Akció!
a Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola szervezésében
Ha van olyan mesekönyv, ifjúsági regény, ismeretterjesztő könyv a könyvespolcodon, aminek a tartalmát már kívülről fújod, de úgy gondolod, hogy másnak még örömet okozhat, hozd el hozzánk!
Gyűjtjük azokat a könyveket, amelyek

 • még jó állapotban vannak,
 • 6-14 éves korosztálynak íródott,
 • a tulajdonosa szívesen odaajándékozná másnak!

Kérjük, csatlakozz Te is!
Tegyük együtt szebbé karácsony ünnepét a gyermekek számára!
Akikhez a könyvek eljutnak: a Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola tanulói
A gyűjtés helyszíne:
- Hejőbábai Zrínyi Ilona általános Iskola könyvtára
- Községi Könyvtár
A könyveket 2014. december 17-ig gyűjtjük és becsomagolás után december 19-én a "Karácsonyi Matinén" kapják meg a gyerekek.
MERT ADNI JÓ!


Okmányiroda Ügyfélfogadás
2014. december 9.

Tisztelt Ügyfelünk!
Az év végi munkaszüneti napok körüli eltérő munkarend miatt a Tiszaújvárosi Járási Hivatal Okmányirodai Osztálya az alábbi napokon a szokásostól eltérő időpontokban fogadja az ügyfeleket.

december 11-én (csütörtök) 8.00-12.00 és 13.00-16.00
december 12-én (pénteken) az ügyfélfogadás áramszünet miatt SZÜNETEL
december 13-án (szombaton) 8.00-12.00
december 31-én (szerdán) 8.00-12.00

A többi napon a szokásos rendben zajlik az ügyfélfogadás:
Hétfő: 13.00-16.00
Kedd: 08.00-12.00
Szerda: 08.00-12.00 és 13.00-18.00
Csütörtök: 13.00-16.00
Péntek: 08.00-12.00

B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Tiszaújvárosi Járási Hivatala


A MÁSODIK GYERTYAGYÚJTÁS HEJŐBÁBÁN! Képek
2014. december 5.

Juhász Barnabás polgármester úr köszöntötte a megjelenteket. Beszédében hangsúlyozta, hogy bízik benne, hogy az adventi programok minden résztvevője, előadója, szereplője egy-egy angyalként hozza el számunkra az ünnep fényét és betlehemi csillagként mutatja az utat a szeretet felé!
Majd a Zrínyi Ilona Általános Iskola első osztályos tanulói Csengettyűs tánccal köszöntötték az ünnepet. Felkészítőjük Gombosné Szabó Ilona tanítónő volt.
Három tanuló karácsonyi versekkel idézte meg az ünnep hangulatát. Homa Ágnes tanárnő készítette fel őket.
A gyertyagyújtás felemelő pillanatai mindenkit meghatottak. A gyerekek gyertyáit az osztályfőnökök gyújtották meg és egymás gyertyáinak fényével érkezett a láng az intézmény vezetőihez. A második adventi gyertyát Bakosné Árvai Tünde igazgatónő és Farkasné Tóth Ildikó igazgatóhelyettes gyújtották meg. Ezekben a pillanatokban a téren 160 mosolygós gyermek együtt énekelte:„Szent Ünnep van, gyújtsd a lángot, Dúdolj boldog dallamot. Kívánj szívből szép világot. Kívánj békés holnapot.”És a szívből felszálló dallamot messzire röpítették az adventi angyalok. Az adventi program a Római Katolikus templomban folytatódott a Tiszta Fény Ökomenikus kórus koncertjével. A koncerten résztvevők a zene által érzelmileg feltöltődtek, igazi ünnepváró hangulatot teremtettek a kórus tagjai. A rendezvény szeretetvendégséggel zárult, ahol a Helyi Katolikus Caritas tagjai finom házi süteményeket tettek a szeretet asztalra, az Önkormányzat konyhája diós és mákos kalácsot készített. A hivatal dolgozói szendvicsekkel és forró teával, forralt borral kínálták a szeretetvendégségen résztvevőket. Ezekben az órákban a békét hozó angyalok bizonyosan mosolyogva tekintettek a hejőbábai adventi gyertyagyújtás résztvevőire.


ELSŐ ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS HEJŐBÁBÁN! Képek
2014. november 30.

Hejőbába Község Önkormányzata első ízben szervezett a falu lakosságával közös Adventi programokat. Az első gyertyagyújtást a Római Katolikus és a Református Egyházak közreműködésével 2014. november 30-án 16 órától tartották a Művelődési Ház parkjában felállított Betlehem előtti adventi koszorú mellett.
A több mint 200 megjelent ünneplőt Jászkainé Tóth Erzsébet köszöntötte, majd Juhász Barnabás polgármester ünnepi gondolatokkal megnyitotta az ELSŐ HEJŐBÁBAI ADVENTI PROGRAMSOROZATOT. A polgármester köszönetet mondott az ADVENTI programsorozat, ezen belül is az első gyertyagyújtás ünnepségének lebonyolításában közreműködőknek, a BETLEHEM összeállításáben segítkezőknek, az önkormányzat, a hivatal, a konyha dolgozóinak és a támogatóknak.
Az ünnepi műsorban közreműködtek:
- Katolikus hittanosok: Gyurcsik Petre, Tóth Botond, és Szántai Máté verset mondtak.
-Szűcs Zsolt római katolikus plébános úr adventi gondolatait mondta el.
- A refotmátus hittanosok: Barancsi Zsófia, Balogh Fruzsina. Jurácsik Bence és Kis-Tóth Barnabás versel köszöntötték az ünneplőket.
- Mácsiné Varga Gyöngyi református lelkészasszony adventi áldását mondta el.
Az első adventi gyertyát halk zene kíséretében Juhász Barnabás polgármester gyújtotta meg.
A gyertyagyújtást követően a vendéglátók a karácsonyi fényárban úszó Művelődési Házba invitálták az ünneplőket, ahol a katolikus és a református egyházak tagjai, a községi konyha és a polgármesteri hivatal dolgozói által készített és a karácsonyi alkalomhoz illően díszített szeretetasztal várta a vendégeket. A szeretetvendégségen finom házi süteményeket, illatozó kalácsokat, szendvicseket, diós-mákos beiglit, meleg teát fogyasztottak az ünneplők.


A SZÉPKORÚAKAT KÖSZÖNTÖTTÉK HEJŐBÁBÁN! Képek
2014. november 21.

A hagyományokhoz híven ez évben is kedves és vidám műsorral, finom vacsorával, majd szórakoztató zenével köszöntötte az önkormányzat a település szépkorúit a karácsonyi díszekkel ékesített, fényárban úszó művelődési házban 2014. november 21-én. A rendezvényt Mátyus Renáta nyitotta meg, majd Juhász Barnabás polgármester köszöntötte a szépkorúakat, az intézmények vezetőit, a képviselő-testület tagjait, a református egyház lelkipásztorát.Ünnepi köszöntőjében meleg szavakkal méltatta az idősek szeretetének, a mindennapi gondoskodásnak, a vidám együttléteknek a fontosságát. A köszöntő után az óvodások mikulás ruhába öltözve adták elő vidám műsorukat. Felkészítőjük: Kovalcsik Tamásné óvónő, Szabó Melinda pedagógus asszisztent. Az óvodások után a Zrinyi Ilona Általános Iskola 3. osztályos tanulói a hétköznapi élet mindennapjait idéző vidám versekkel, majd a közelgő karácsony hangulatát idéző mécsesekkel adtak elő vidám műsort. A gyerekek a produkciójuk után kis angyalkákat ajándékoztak a szépkorúaknak. Felkészítőjük: Kozák Ildikó, Molnárné Pusztai Éva és Farkasné Tóth Ildikó tanárnők. A gyermek műsor után a Hejőbábai Őszirózsa Nyugdíjas Egyesület ismert nótákkal ,majd humoros jelmezbe öltözve a nyugdíjasok életét kifigurázó átírt dalokkal szórakoztatták a vendégeket. A nótázások után a Bükkzsérczi Meszes Néptán Együttes - Mezőségi táncokat adtak elő, majd Almári Zoltán szólótáncot járt, s végől Rábaközi táncokkal zárták színvonalas műsorukat, melyet a képviselő-testület tiszteletdíjából finanszírozott. A szórakoztató műsorokat követően Juhász Barnabás pohárköszöntőjét,Mácsiné Varga Gyöngyi református lelkészasszony asztali áldását követően a szépkorúak elfogyasztották a finom ünnepi vacsorát. A vacsora után a polgármester köszöntötte a jelenlévő legidősebb lakótársakat, és megemlékezett azokról is, akik különböző okok miatt nem tudtak megjelenni a rendezvényen. A polgármester emléklapot adott át a fellépőknek és köszönetet mondott a rendezvény lebonyolításában közreműködőknek. A jó hangulatú rendezvényt Hatvani György szórakoztató muzsikája zárta..


MEGHÍVÓ
2014. november 21.


Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. november 21-én, szerdán 17,30 órai kezdettel nyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait. Az ülés helye: Hejőbába Önkormányzati Hivatal tanácsterme. Napirendek»


MEGHÍVÓ
2014. október 24.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete ALAKULÓ ÜLÉSÉT 2014. október 27-én, hétfőn 17.30 órai kezdettel tartja, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk lakosságát. Az ülés helye: Művelődési Ház házasságkötő terme (Hejőbába, Fő u. 41.)
Ünnepélyes megnyitó
A Helyi Választási Bizottság tájékoztatója a választás eredményéről
Előadó: Fodorné Nagy Katalin, a HVB elnöke
Az önkormányzati képviselők és a polgármester eskütétele.
Az eskü szövegének előmondója a HVB elnöke. Napirendek» Előterjesztések»


OKTÓBER 23-ai ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS HEJŐBÁBÁN Képek
2014. október 23.

Ünnepi megemlékezést tartottak Hejőbábán az 1956-os forradalom- és szabadságharc 58. évfordulójának tiszteletére. Az emlékünnepséget: Leskó Beáta műsorvezető nyitotta meg.
A zászlók bevonulását, a HIMNUSZ közös éneklését követően az emlékezőket Juhász Barnabás polgármester köszöntötte. Köszöntőjében kiemelte:
- Tállai András államtitkárt, Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettesét, parlamenti államtitkárt, a terület országgyűlési képviselőjét,
- Bozsikné Vig Marianna tankerületi igazgatót,
- Miskolci Tibort, Hejőpapi polgármesterét,
- Bakosné Árvai Tündét, Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola igazgatóját,
- Farkasné Tóth Ildikó intézmény –egység vezetőt,
- Kórodiné Iván Éva óvodavezetőt,
- Képviselő-testület tagjait,
- Civil szervezetek vezetőit,
- Hejőbába megjelent lakosságát
.
A köszöntések után ünnepi beszédet tartott Tállai András államtitkár.
Ünnepi műsort adtak:
Hejőbábai Mesevár Óvoda nagycsoportosai: Felkészítő: Tóthné Marada Csilla, Károlyi Ibolya óvónők.
Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola 6-7 osztályos tanulói. Felkészítő: Homa Ágnes tanárnő.
Színpadi díszletet készítették az óvónők és Homa Ágnes tanárnő.
A színvonalas műsor után az esős-szeles idő ellenére az ünneplők koszorút helyeztek el a Művelődési Központ előtt lévő Világháborús Emlékműnél.
Koszorúzott:
Hejőbába Községi Önkormányzat nevében:

 • Tállai András államtitkár
 • Juhász Barnabás polgármester
 • Dr. Karsza István jegyző
 • Dr Orosz János és Bodon Lászlóné önkormányzati képviselők
Hejőbába Roma Nemzetiségi Önkormányzat nevében: Farkas László képviselő
FIDESZ-KDNP Polgári Szövetség nevében: Plósz Jánosné, Kiss István, a helyi alapszervezet tagjai.
Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola képviseletében:
- Bozsikné Vig Marianna, tankerületi igazgató
- Bakosné Árvai Tündét, hejőbábai iskola igazgató
- Farkasné Tóth Ildikót, intézmény–egység vezető

Hejőbábai Mesevár Óvoda nevében: Kóródiné Iván Éva óvodavezető, Tóthné Marada Csilla óvodavezető helyettes.
Hejőbábai Pszichiátriai Betegek Otthona nevében: Kiss Andorné szociális és mentálhigiénás munkatárs, Egri Pálné vezető ápoló.
Hejőbábai római katolikus egyházközség nevében: Fignár Lajos világi elnök, Bodnár Barnabás egyháztestületi tag.
Hejőbábai református egyházközség nevében: Mácsiné Varga Gyöngyi lelkész asszony, Kóródi Sándor gondnok.
Hejőmenti Hagyományőrző Közhasznú Alapítvány nevében: Károlyi Ibolya elnök, Kovácsné Nagy Éva.
Hejőbábai Nyugdíjasok Őszirózsa Egyesületének nevében: Baráth Józsefné elnök, Polonkai János egyesületi tag
Hejőmenti Romák és Nagycsaládosokért Egyesület nevében: Nagy Anita elnök, Kis-Tóth Ferenc egyesületi tag.
Hejőbábai Polgárőr Egyesület nevében: Kazai József elnök, ifj Kis-Tóth Ferenc egyesületi tag.
A koszorúzást követően az emlékműnél több helyi lakó is elhelyezte az emlékezés virágait.
Az emlékünnepség zárásaként Juhász Barnabás megköszönte a megjelent vendégeknek és a helyi lakosságnak a közös megemlékezést. A Szózat és a Székely Himnusz éneklését követően a zászlókivonulással ért véget az emlékünnepély.

MEGHÍVÓ
2014. október 20.


TÁJÉKOZTATÁS AZ ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS EREDMÉNYÉRŐL
2014. október 18.

TÁJÉKOZTATÁS AZ ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS
EREDMÉNYÉRŐL HEJŐBÁBA KÖZSÉGBEN

Tisztelt Hölgyem, Uram!

Tájékoztatom, hogy községünkben a 2014. október 12. napi helyhatósági választáson a következő eredmények születtek:

ÖSSZESÍTÉS
001. szavazókör (iskola)
002. szavazőkör (óvoda)
összesen
Választópolgárok száma (fő)
621
620
1242
Szavazott (fő)
268
196
464
Részvételi arány (%)
43,1
31,5
37,3
I. Polgármester választás eredménye
1. Juhász Barnabás
253
183
435 szavazat
érvénytelen szavazatok:
12
8
20
A polgármesteri tisztséget Juhász Barnabás nyerte el.

További eredmények letölthetők *pdf


ÖNKORMÁNYZATI TÁJÉKOZTATÓ
2014. október 08.

Hejőbába Községi Önkormányzat 2011-2014 közötti gazdálkodása»Letölthető *pdf


DEMETER ERVIN KORMÁNYBIZTOS KÖSZÖNŐLEVELE
2014. október 06..

Demeter Ervin Kormánybiztos köszönőlevele. Letölthető»


XXXI. KISGYŐRI FALUNAPON!
2014. szeptember 27..

HEJŐBÁBA is díszvendége volt, az ŐSZI RÓZSA NÉPDALKÖR pedig vendégszerepelt is az ŐSZI NÉPMŰVÉSZETI SOKADALOM-XXXI. KISGYŐRI FALUNAP rendezvényén, melyet 2014. szeptember 27-én rendeztek. A képre kattintva a képgaléria megtekinthető!


ITTHON VAGY!
2014. szeptember 26.

Hejőbába Község Polgármesterétől és a
Hejőmenti Hagyományőrző Közhasznú Alapítvány Kuratóriumától
„ITTHON VAGY! – MAGYARORSZÁG SZERETLEK!”
ORSZÁGOS PROGRAMSOROZAT HEJŐBÁBAI MŰSORA

2014. SZEPTEMBER 27. (SZOMBAT) Művelődési Központ
1500 Megnyitó
Községi Önkormányzat képviseletében: Kovács István alpolgármester
Hejőmenti Hagyományőrző Közhasznú Alapítvány képviseletében: Tóth László
1510 Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola diákjainak műsora
1530 Hejőbábai Pszichiátriai Betegek Otthona lakóinak előadása
1600 Borockás Néptáncegyüttes fellépése
1630 Nemesbikki Line Dance Country Club fellépése
1715 Hejőmenti Romák és Nagycsaládosokért Egyesület műsora
1745 Hejőbábai Nyugdíjasok Őszirózsa Egyesülete énekkarának előadása
1815 Bourbon St. koncert
1940 TUTI Duó koncert2030 Szent Mihály napi máglyagyújtás
(Helyszíne: Művelődési Központ udvara)
2045 A rendezvény zárása
(A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!)
A rendezvényre ezúton tisztelettel meghívjuk településünk Polgárait.
Hejőbába, 2014. szeptember 23.

Hejőbába Községi Önkormányzat Hejőmenti Hagyományőrző Közhasznú
Képviselő Testülete Alapítvány Kuratóriuma


HEJŐBÁBA IS BEMUTATKOZOTT!
2014. szeptember 26.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal és Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala a Munkaügyi Központ közreműködésével 2014. szeptember 26-án 10:00 - 17:00 óráig Közfoglalkoztatási Kiállítást rendezett Miskolc belvárosában, a Szent István tér – Városház tér – Erzsébet tér – Széchenyi utca körzetében. A rendezvény első alkalommal kínált lehetőséget - a megye 16 járásának, 125 településének, összesen 101 kiépített standján - a kistérségi startmunka mintaprogramok eredményeként előállított termékek bemutatására. A kiállítást folyamatosan színes, zenés programok kísérték. A kiállításon HEJŐBÁBA is bemutatkozott, a termelt zöldségekkel. A képre kattintva a képgaléria megtekinthető!

MEGHÍVÓ
2014. szeptember 23.


VÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ!
2014. szeptember 12.

Tájékoztató polgármesterjelölt és képviselőjelöltek nyilvántartásba vételéről»


TÁJÉKOZTATÁS: Házi orvosi rendelés
2014. szeptember 1.

Ezúton értesítem településünk lakosságát, hogy a háziorvosi rendelés 2014. szeptember 1-től, hétfőtől a megszokott rendelési időben ismét a Fő u. 31. szám alatti felújított rendelőépületben történik.
Ugyanide költözött vissza a védőnői és a gyermekjóléti szolgálat is.

Juhász Barnabás
polgármester


TÁJÉKOZTATÁS!
2014. augusztus 29.

Hejőbába Község Polgármesterétől
3593 Hejőbába, Fő u. 39. mobil: 0630/2292-532
Ezúton értesítem a Tisztelt Hejőbábai Szülőket, hogy a község képviselő testületének határozata alapján tanévkezdési támogatást nyújtunk az általános- és középiskolai tanulók, valamint a főiskolán és egyetemen tanuló nappali tagozatos hallgatók részére.
A támogatás mértéke:
- általános iskolai tanulók részére 3.000,- Ft / fő
- középiskolai diákok részére 4.000,- Ft / fő
- főiskolai, egyetemi hallgatók részére 5.000,- Ft / fő
Felhívom a szülők figyelmét, hogy a középiskolások, a főiskolai- és egyetemi hallgatók, valamint a más település általános iskolájába járó tanulók esetében iskolalátogatási igazolás szükséges a támogatás kifizetéséhez.
A tanévkezdési támogatásokat a polgármesteri hivatal ügyfélfogadási idejében fizetjük az alábbi időpontokban: 2014. szeptember 03-án, 10-én, 17-én és 24-én 13.00 órától.
Hejőbába, 2014. augusztus 28.
Tisztelettel a képviselő testület nevében:

Juhász Barnabás
polgármester


MEGHÍVÓ
2014. augusztus 22.


Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. augusztus 27-én, szerdán 18,00 órai kezdettel nyílt ülést tart,
melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait Az ülés helye: Hejőbába Polgármesteri Hivatal tanácsterme. Napirendek»


2014. július 5-én ünnepélyes keretek között adták át a hejőbábai Közösségi Házat. Az ünnepségen avató beszédet mondott: Juhász Barnabás polgármester és Tállai András államtitkár. Az épületet megáldották, megszentelték a helyi egyházak képviselői. Az avatóünnepségen ünnepi műsort adott a Hejőbábai Nyugdíjasok Őszirózsa Egyesülete.


Lakossági tájékoztató
2014. augusztus 14.
Lakossági tájékoztató a Hepatitis A megbetegedésről.
További részletek

Pályázat: óvodai dajka
2014. augusztus 14.
Hejőbábai Mesevár Óvoda a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Hejőbábai Mesevár Óvoda óvodai dajka munkakör betöltésére.
A pályázat benyújtásának határideje: 2014. augusztus 26.
További részletek

Ingyenes jogsegély Borsodban
2014. augusztus 14.

További részletek *.pdf


NYÁRI DIÁKMUNKA LEHETŐSÉG /FELHÍVÁS!/
2014. július 08.

Tisztelt Fiatalok!
Hejőbába Község Önkormányzatánál lehetőség van 16-25 év közötti nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező és azt igazolni tudó hejőbábai lakosoknak "Nyári diákmunka elősegítése 2014" munkaerő-piaci programban való részvételre. A programban való részvétel ideje: 2014. július 14. és augusztus 13. közötti időszak. A program keretében ebben az időszakban napi 4 órás munkaviszonyban történő foglalkoztatás támogatható. A program keretében 1 fő adminisztrátori, 4 fő kisegítő munkakörben kerül foglalkoztatásra. A foglalkoztatottat bruttó 50.750 Ft illetmény illeti meg. A pályázók a jelentkezés sorrendében nyernek felvételt. Jelentkezni lehet: 2014. július 11. (péntek) 11 óráig személyesen a Hejőbábai Közös Önkormányzati Hivatalban.

Juhász Barnabás s.k.
polgármester


Tájékoztató Lakossági Tüdőszűrésről!
2014. július 7.

A szűrés utcák szerint az alábbiak szerint történik:
2014. július 9.: Akác, Árpád, Határ, Hársfa-köz, Iskola, Rózsa, Templom tér, Vasút, Virág, Lehel, Dózsa, Tulipán
2014. július 10.: Petőfi, Kökényes, Rákóczi, Kossuth, Széchenyi, Gyepszél
2014. Július 11.: Fő, Hejő, Szakáldi, Táncsics


Lakossági Tájékoztató!
2014. július 04.

Az ELMÜ ÉMÁSZ Hálózati Kft. ezúton értesítési Hejőbába község lakosságát, hogy hálózati karbantartási munkálatok miatt 2014. július 15. napján 10,00 órától 15,00 óráig áramszünet lesz. Megértésüket köszönjük."


MEGHÍVÓ PROJEKTZÁRÓ RENDEZVÉNYRE
2014. június 30


Lakossági Felhívás
2014. június 25.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS SZELEKTÍV HULLADÉGYŰJTÉSRŐL
Letölthető *.pdf


MEGHÍVÓ
2014. június 20..

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. június 25-én, szerdán 17,00 órai kezdettel nyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait. Az ülés helye: Hejőbába Polgármesteri Hivatal tanácsterme. Napirendek»


TÁJÉKOZTATÓ!
2014. június 13.

Tájékoztató a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésről»


TÁJÉKOZTATÁS FŰNYÍRÁSRÓL!
2014. május 30.

Hejőbába Községi Önkormányzat Polgármesterétől
3593 Hejőbába, Fő út 39. Tel/Fax: 49/458-816 Mobil: 30/2292-532
Tisztelt Hejőbábai Lakosok!
Tájékoztatom Önöket, hogy a község önkormányzata térítésmentesen biztosítja az ingatlanok előtti közterületek kaszálását azon ingatlantulajdonosok részére, akik idős koruk, egészségi állapotuk vagy szociális helyzetük miatt ezt a kötelezettségüket nem képesek teljesíteni, továbbá nem lakik a településen olyan hozzátartozójuk (gyermekük) aki a fűnyírásban segítségükre lehetne.
Kérem, amennyiben e szolgáltatást az előbbi feltételek valamelyikének megléte esetén igénybe kívánja venni, azt írásban, szóban, telefonon vagy üzenet formájában jelezze a Polgármesteri Hivatalba 2014. június 05-én, csütörtökön 16.00 óráig, hogy a kaszálást minél előbb el tudjam végeztetni.
Hejőbába, 2014. május 30.
Tisztelettel:

Juhász Barnabás polgármester


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2014. május 28.

Tájékoztatás május 28-30. közötti, TVK ipartelepi tűzoltási gyakorlatokról
Tisztelt Lakosság!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a FER Tűzoltóság 2014.május 28-29-30-án 15 órától az éves kiképzési terv alapján tűzoltási gyakorlatokat tart a TVK Ipartelep Tűzoltó gyakorló pályán.
A gyakorlat során erős füstképződés lesz tapasztalható, amely a környezetünket, a környező települések lakosságának egészségét nem veszélyezteti. A gyakorlathoz a tűzoltóság a szükséges környezetvédelmi engedélyekkel rendelkezik.
Megértésüket előre is köszöni a FER Tűzoltóság.

Juhász Barnabás polgármester


MEGHÍVÓ
2014. május 23.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete2014. május 28-án, szerdán 17,00 órai kezdettelnyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait Az ülés helye: Hejőbába Polgármesteri Hivatal tanácsterme.
Napirendek» Előterjesztések»


FELHÍVÁS-VIHAROS EREJŰ SZÉL VÁRHATÓ!
2014. május 15.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az északi, északnyugati szél szerdán fokozatosan megerősödik az ország északkeleti részén, melynek során viharos, 60-70 km/h-t meghaladó széllökések alakulhatnak ki. Várhatóan jelentős mennyiségű csapadék kíséretében csütörtökön a széllökések a 90 km/h-t is meghaladhatják.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet, hogy a 70 km/h-nál erősebb szélvihar emberre, állatra veszélyes viharkárokat okozhat.
Gyalogosan és járművel közlekedve, valamint a parkolás során egyaránt legyünk körültekintőek, mert az erős szél megbonthatja az épületek tetőfedeleit, meglazult épületburkolatokat lazíthat meg, villanyvezetékeket szakíthat le, illetve fákat dönthet ki, ágakat törhet le, amelyek balesetet és anyagi kárt okozhatnak.
Fontos tudnivalók és teendők szélvihar esetén:
· Szélvihar esetén, ha a szabadban tartózkodunk, viselkedjünk nyugodtan és legyünk körültekintőek, keressünk védett helyet, ahol biztonságban tartózkodhatunk!
· Haladjunk távol a fáktól és az épületektől, hogy a letörő ágak, megbontott épületszerkezeti elemek ne okozhassanak sérülést!
· Ha leszakadt elektromos vezetéket látunk, azt semmiképp ne közelítsük meg, hanem értesítsük az áramszolgáltatót!
· A szélvihar idejére minden esetben függesszük fel a vízi sportokat, fürdőzést, vegyük komolyan a viharjelzéseket!
· Erős szélben tilos a szabadban tűzveszélyes tevékenységet végezni!
· Vihar esetén az állatok viselkedése kiszámíthatatlanná válhat, ezért legyünk velük szemben elővigyázatosak!
Abban az esetben, ha otthon tartózkodunk, a vihar közeledtével zárjuk be a nyílászárókat és helyezzük biztonságba azokat az udvaron, erkélyen lévő növényeket, tárgyakat, amelyeket a szél felboríthat, vagy felkaphat. A vihar idején lehetőség szerint ne menjünk ki a szabadba és gondoskodjunk elektromos berendezéseink áramtalanításáról. A kisgyermekeket, betegeket és időseket ne hagyjunk magukra, valamint készüljünk fel egy lehetséges áramszünetre, tartsunk készenlétben alternatív világítási eszközöket. A vihar elvonulását követően mérjük fel a keletkezett károkat, megrongálódott közműhálózat esetén haladéktalanul értesítsük a szolgáltatót, vagy a katasztrófavédelmet!
Felhívjuk továbbá a figyelmüket, hogy a készenléti szolgálatok által üzemeltetett segélyhívó számok a nap 24 órájában rendelkezésre állnak. Amennyiben bajba kerülnek, vagy tudomásuk van arról, hogy valakinek tűzoltói segítségre van szüksége, hívják a katasztrófavédelmet a 105-ös vagy az egységes 112-es segélyhívó számok valamelyikén. A szélvihar, a villámlás, illetve a heves zivatarok során követendő magatartási szabályokról bővebb információkat találnak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján az alábbi linken:
http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=lakossag_kattipus Az aktuális és a várható időjárási viszonyokról, az érvényben lévő riasztásokról és a figyelmeztető előrejelzésekről bővebb információkat a www.katasztrofavedelem.hu illetve a www.met.hu oldalon kaphatnak. Az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezők a katasztrófavédelem VÉSZ nevű ingyenes alkalmazásán is tájékozódhatnak, amely letölthető a http://www.katasztrofavedelem.hu/vesz linken.


BORSODVÍZ ZRT TÁJÉKOZTATÓJA
2014. május 14..

Borsodvíz Önkormányzati Közüzemi Szolgáltató Zrt. TÁJÉKOZTATÓJA vízbekötésekkel kapcsolatos kedvezményekről»


MEGHÍVÓ
2014. április 25.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. április 29-én, kedden 18,30 órai kezdettel nyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait Az ülés helye: Hejőbába Polgármesteri Hivatal tanácsterme.
Napirendek» Előterjesztések»


TÁJÉKOZTATÓ LOMTALANÍTÁSRÓL
2014. április 24..

Hejőbába Község Polgármesterétől

TÁJÉKOZTATÁS LOMTALANÍTÁSRÓL
Ezúton tájékoztatom a település lakosságát, hogy a hulladékot szállító
MiReHuKöz Nonprofit Kft.
2014. április 25-én, pénteken reggel 6.00 órától lomtalanítást végez.

A feleslegessé vált, elszállításra szánt lomokat (vashulladék, ruhafélék, stb.) szíveskedjenek a kuka mellé kihelyezni, azok a háztartási hulladékokkal együtt elszállításra kerülnek.
Felhívom figyelmüket, hogy veszélyes hulladékokat (pl: gumiabroncs, TV készülék, akkumulátor, hűtőszekrény, festék-, olaj-származékok, zöld hulladékot stb.) ne helyezzenek ki, mert azt nem szállítják el.
Kérem a lakosságot, vegye igénybe a szolgáltatást.

Hejőbába, 2014. április 17.

Tisztelettel: Juhász Barnabás
Polgármester


MEGHÍVÓ
2014. április 16.

Hejőbába Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. április 23-án, szerdán 18.00 órai kezdettel
k ö z m e g h a l l g a t á s t (falugyűlést) tart,
melyre ezúton tisztelettel meghívomtelepülésünk érdeklődő lakosságát. Helyszíne: Művelődési Ház nagyterme, Hejőbába, Fő u. 41.
Napirendek» Beszámoló»


TÁJÉKOZTATÓ!
2014. április 10.

TÁJÉKOZTATÁS AZ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK MEGVÁLASZTÁSÁNAK HEJŐBÁBAI EREDMÉNYÉRŐL. További részletek


RENDKÍVÜLI ÜGYFÉLFOGADÁS
2014. március 31.

Tisztelt Ügyfeleink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy az országgyűlési választásokon való részvétel lehetőségének biztosítása érdekében okmányirodánk a szokásos ügyfélfogadási idején túl személyazonosító igazolvány, lakcímet igazoló hatósági igazolvány, vezetői engedély és útlevél ügyekben rendkívüli ügyfélfogadást tart az alábbi időpontokban:
2014. március 31-én hétfőn 8,00-12,00 óráig
2014. április 1-jén kedden 13,00 – 16,00 óráig
2014.április 3-án csütörtökön 8,00-12 ,00 és 16,00 – 18,00 óráig
2014. április 4-én pénteken 13,00 – 18,00 óráig.
Kérjük, további információért forduljanak az okmányiroda munkatársaihoz, akik készséggel állnak az Önök rendelkezésére.
Tiszaújváros, 2014. március 20.

Dr. Ispán Csilla
Hivatalvezető
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal
Tiszaújvárosi Járási Hivatala


A felújított orvosi rendelő ünnepélyes átadása Képek
2014. március 25.
 

A Hejőbábai orvosi rendelő 2014. március 27-i ünnepélyes átadásának fényképei
F8267 - Tállai András országgyűlési képviselő (FIDESZ-KDNP) településünkre érkezik
F8356 – Tállai András országgyűlési képviselő, a Belügyminisztérium önkormányzati ügyekért felelős államtitkára avató beszédet mond.
F8381 – A nemzeti színű szalagot átvágják: Tállai András (középen), Dr. Orosz János háziorvos (jobbról) és Juhász Barnabás polgármester.
F8401 – Dr. Orosz János háziorvos megköszöni a felújított orvosi rendelőt.
F8415 – Szűcs Zsolt Római Katolikus plébános megszenteli az épületet.
F8424 – Mácsiné Varga Gyöngyi Református lelkész áldást mond az épület előtt.
F8458 – A Hejőbábai Mesevár Óvoda műsora.
F8496 – A Hejőbábai Nyugdíjasok Őszirózsa Egyesületének műsora.
F8525 – A megvásárolt orvosi-,fogorvosi és védőnői eszközök.
F8529 – A felújított fogorvosi rendelőrészben (jobbról: Dr. Barták László fogorvos, a PREV-DENT Kft. ügyvezetője.
F8547 – A védőnői részlegben.
F8555 – A projekt menedzsmenti feladatok ellátását végző RPE Kft. munkatársai, Csorba Anita és Kulcsár-Szegő Nikolett.


MEGHÍVÓ
2014. március 24.


Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 26-án, szerdán 18,00 órai kezdettel nyílt ülést tart
, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait. Az ülés helye: Hejőbába Polgármesteri Hivatal tanácsterme. Napirendek»
Előterjesztések»


„Egészségügyi alapellátás fejlesztése Hejőbába Községben”
ÉMOP-4.1.1/A-12-2013-0016
2014. március 20.
A tájékoztató anyaga a képre kattintva letölthető pdf*

TŰZGYÚJTÁSI TILALOM
2014. március 20.
Felhívom a Tisztelt lakosság figyelmét, hogy tűzgyújtási tilalom van érvényben.

Az országos tűzgyújtási tilalom ideje alatt az erdőterületeken a fásításokban és az ezektől mért 200 méteres távolságon belül tilos tüzet gyújtani. Ide kell érteni a felsorolt területeken található tűzrakóhelyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is.

Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.
HATÁROZAT Tűzgyújtási tilalom elrendelése erdőterületen

Bővebb tájékoztatás a http://baz.katasztrofavedelem.hu/ oldalon található.

Juhász Barnabás
polgármester
Balogh Erika
közbiztonsági referens

MEGHÍVÓ PROJEKTZÁRÓ RENDEZVÉNYRE
2014. március 19.

Egészségügyi alapellátás fejlesztése Hejőbába Községben
ÉMOP-4.1.1/A-12-2013-0016

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő Testületetisztelettel meghívja a település lakosságát a megújult orvosi rendelő ünnepélyes átadására.

Időpont: 2014. március 25. 14.00 óra
Helyszín: Hejőbába, Fő út 31. (Esős időjárás esetén: Művelődési ház.)
Program: A projektet ismerteti Juhász Barnabás polgármester. További részletek


Másodfokú riasztás: SZÉLLÖKÉS
2014. március 14.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat által kiadott figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés holnap éjfélig (szombat) Borsod-Abaúj-Zemplén megye területére
Az üzenet kiadásának időpontja: 2014-03-14 07:02
Legmagasabb veszélyességi fokozat(1-3): 2. (NARANCS)

Széllökés, 2. fokozat (NARANCS): A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén.

Az aktuális veszélyjelzések folyamatosan nyomon követhetők az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján, a www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes/ oldalon.


MÁRCIUS 15-i ÜNNEPSÉG HEJŐBÁBÁN Képek
2014. március 15.

A 2014. március 15-i hejőbábai ünnepség néhány fotójának felirata
F7437 – Ünnepi köszöntőt mond: Tállai András, a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselője, a Belügyminisztérium önkormányzati ügyekért felelős államtitkára.
F7471 – A Hejőbábai Mesevár Óvoda ünnepi műsora
F7572 – A Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola tanulóinak ünnepi műsora
F7547 – Az általános iskola énekkara
F7616 – Hejőbába Község Lakossága és az Önkormányzat nevében koszorút helyeznek el az emlékműnél: Tállai András Országgyűlési Képviselő (FIDESZ-KDNP)
Juhász Barnabás polgármester
Kovács István alpolgármester
Kovács Katalin önkormányzati képviselő
F7626 – A FIDESZ helyi csoportja nevében Kalóczkai István és Üveges Lászlóné koszorúznak.
F7634 – A Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola nevében koszorút helyeznek el az emlékművön:
Bozsikné Vig Marianna, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tiszaújvárosi tankerületének igazgatója (középen),
Farkasné Tóth Ildikó, az iskola igazgatóhelyettese (balról) továbbá
Homa Ágnes, az iskola diákönkormányzatának vezetője
F7641 – A Hejőbábai Mesevár Óvoda nevében Kóródiné Iván Éva óvodavezető(balról) és
Tóthné Marada Csilla vezető helyettes koszorúznak.
F7645 – A hejőbábai Pszichiátriai Betegek Otthona lakói és dolgozói nevében koszorúznak: Surányi Zsolt Gábor intézményegység vezető és Egri Pálné vezető ápoló.
F7649 – A hejőbábai Római Katolikus Egyházközség nevében koszorút helyeznek el: Kiss Zoltán egyháztanács tag(balról) és Fignár Lajos világi elnök.
F7652 – A hejőbábai Református Egyházközség nevében koszorúznak: Mácsiné Varga Gyöngyi lelkész és Kóródi Sándor gondnok.
F7656 – A Hejőbábai Nyugdíjasok Őszirózsa Egyesülete koszorúzói: Barát Józsefné elnök (balról) és Rajz Károlyné elnökségi tag.
F7659 – A Hejőmenti Romák és Nagycsaládosokért Egyesület nevében Nagy Anita elnök (jobbról) és Kántorné Perge Melinda elnökségi tag koszorúznak.
F7660 – A Hejőbábai Polgárőr Egyesület nevében koszorúznak: Nótár László Róbert titkár és Kazai Józsefné egyesületi tag
F7665 – Hejőbábai polgárok virágot helyeznek el az emlékmű előtt.
F7668 – Polgármesteri zárszó


MEGHÍVÓ/ A meghívó letölthető»
2014. március 07.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő Testülete meghívja Önt az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezett ünnepségre 2014. március 15-én 14 órakor a Művelődési Házba.

Ünnepi köszöntőt mond: Tállai András, a Belügyminisztérium államtitkára, a FIDESZ- KDNP parlamenti képviselője

Ünnepi műsort adnak:

a Mesevár óvoda nagycsoportosai és a Zrínyi Ilona Általános Iskola tanulói.

  A megemlékezés végén koszorút helyezünk el az emlékműnél.

Mindenkit szeretettel várunk, hogy közösen hajtsunk fejet a történelmi hősök előtt.

Hejőbába, 2014. március 07.

Juhász Barnabás
polgármesterLAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ
2014. február 13.

ÁRAMSZÜNET 2014. február 20-án 08.00 órától-14.00 óráig.
További részletek a képre kattintva olvashatók!


TÁJÉKOZTATÓ FOGÁSZATI RENDELÉSI IDŐRŐL
2014. február 13.

Tájékoztatom településünk lakosságát, hogy a körzeti fogorvosi rendelő felújítása, átalakítása befejeződött.
A rendelési idő a jövő héten (2014. február 17. - 20. között) az alábbiak szerint alakul:
Hétfő 8,00 - 11,00
Kedd 14,00 - 18.00
Szerda 8,00 - 12.00
Csütörtök 8,00 - 11.00
Rendel: Dr. Kóti Tímea fogszakorvos
2014. február 24-től a Járási Tisztiorvosi Szolgálattal egyeztetett új rendelési időbeosztás lesz, erről a jövő héten minden családot külön értesítünk.
Hejőbába, 2014. február 13.
Tisztelettel:

Juhász Barnabás
polgármester


MEGHÍVÓ
2014. február 07.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. február 12-én, szerdán 18,00 órai kezdettel nyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácsterme, 3593 Hejőbába, Fő út 39. Tovább»


MEGHÍVÓ
2014. január 31.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. február 5-én, szerdán 18,00 órai kezdettel nyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácsterme, 3593 Hejőbába, Fő út 39. Tovább»


KOSARAZZ VELÜNK!
2014. január 24.


Tájékoztató CO érzékelőkről
2014. január 20.

A szén-monoxid-mérgezés kockázata jelentősen csökkenthető a tüzelő-, fűtő- és főzőberendezések rendszeres karbantartásával, a lakás megfelelő szellőzésének biztosításával, valamint azzal, ha szén-monoxid-érzékelőt telepítenek azokba a helyiségekbe, amelyekben nyílt lánggal üzemelő berendezés van. Az érzékelő csak akkor nyújt megfelelő védelmet, ha a használati utasításnak megfelelő helyen és módon telepítik, és megbízható cég gyártotta. A CO érzékelők jogszabályi előírásainak teljesülését a kéményseprők vizsgálják a kémények időszakos ellenőrzésekor. Ők ellenőrzik a szén-monoxid-érzékelő működőképességét is, hiányosság vagy szabálytalanság esetén értesítik a tűzvédelmi hatóságot, amely figyelmezteti az ingatlan tulajdonosát. Ha a tulajdonos nem tesz eleget kötelezettségének, a hatóság 5.000 – 30.000 forintig terjedő bírságot szabhat ki.
A 2012. évi XC törvény 9. § (5) bekezdés alapján a bölcsődei, óvodai vagy iskolai ellátás nyújtására szolgáló, a vendégéjszaka eltöltésére használt, a személyes gondoskodás keretébe tartozó szakosított ellátást nyújtó bentlakásos intézmény céljára szolgáló, a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásra szolgáló, a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló kormányrendelet hatálya alá tartozó önálló rendeltetési egység használója a tüzelőberendezés helyiségében a vonatkozó műszaki követelményeknek megfelelő szén-monoxid-érzékelő berendezés felszerelésére és működtetésére köteles. Az, aki a szén-monoxid-mérgezés tüneteit (fejfájás, émelygés, szédülés) észleli magán, vagy a környezetében lévőkön, azonnal hívja a 105-ös segélyhívó számot.Hordozható tűzoltó készülékek és azok felülvizsgálata. Tűzoltó készülékek jelentősége: A hordozható tűzoltó készülékek a kezdeti tüzek gyors, hatékony megfékezésére szolgálnak.
A tűzoltó készülék ellenőrzése és karbantartása tűzvédelmi szakvizsgához kötött tevékenység. A tűzoltó készülékeknek – típustól függően – félévente (MSZ 1040 szabvány szerinti készüléknél), illetve évente (MSZ EN 3 szabvány szerinti készüléknél) alapkarbantartáson kell átesniük (ellenőrzés). Továbbá a negyedéves ellenőrzést az üzemben tartó is elvégezheti. Ötévente közép- és 10 évente teljeskörű (nyomáspróba) karbantartást kell elvégezni, vagy minden használatot követően egy a BM OKF által engedélyezett szakműhelyben. Az 5 éves középkarbantartás (egyes típusoknál eltérő lehet.)

Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség
Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály


 

Képek Hejőbábáról
© 2005-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.