Hejőmenti Hagyományörző Közhasznú Alapítvány

Hejőbába története
Takács László - Kovács Zsolt

 

 

 

 

 

 

Bölcsőde építése Hejőbábán

Hejőbába község Önkormányzata által tervezett 3593 Hejőbába, Iskola út 9. 11.; 59/1 hrsz.-ú ingatlanon új bölcsőde épül az önkormányzat által elnyert TOP-1.4.1-19-BO1-2019-00025 projekt keretében.

Az egycsoportos bölcsőde épülete földszintes kivitelben készül, az épület hasznos alapterülete a megvalósítás után 188,1 m2, a teraszok területe 56,05 m2. Az épület tetőformája összetett, „T” alakú nyereg tető lesz, oromfalas és kontyolt kialakítással.
Az új bölcsőde épület a telken szabadonállóan állóan lesz elhelyezve, a meglévő óvoda épület hátsókertjé¬ben. A megközelítése az Iskola utca felől történik, mind gyalogosan, mind gépjárművel. A terep az ingat¬lan területén nagyjából síknak mondható, ezért a bölcsőde megépítéséhez viszonylag kevés mennyisé¬gű földmunkára, tereprendezésre van szükség. A telken az épület helyén jelenleg füves terület talál¬ható. A megközelítést szolgáló bejáratok megépítése és a szükséges parkolók kiépítésével, valamint a bölcsőde kerítésével együtt a beruházás részét képezi.

• A tervezett bölcsődei rész egy csoportszobával készül.
• A csoportszobához kapcsolódóan kerül kialakításra az átadó és mosdó helyiség, valamint a fedett te¬rasz, ami a kert kapcsolatot biztosítja.
• A bölcsődei szárny egyik fontos eleme egy akadálymentes illemhely ki¬alakítása is.
• Fentieken túl a tervezett épületrészben az önálló működtetéshez szükséges kiszolgáló és szociális helyi¬ségek kerülnek elhelyezésre.
• A bölcsőde részeként melegítő konyha épül.
• Az épület fűtését kondenzációs gázkazán biztosítja, a megújuló energia biztosítása érdekében a tetőn kb. 4 kw teljesítményű hálózatba kötött napelemes rendszer lesz felszerelve.
• Az épület megépítésén túlmenően elkészül a külső térburkolat, a játszóudvar kerítése, valamint tereprendezési és kertépítési munkákra is sor kerül a projekt keretében.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Képek Hejőbábáról
© 2005-2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.