Hejőmenti Hagyományörző Közhasznú Alapítvány

Hejőbába története
Takács László - Kovács Zsolt

 

 

 

 

 

 

Együtt a jövő iskoláiért

 

Projekt címe: Pedagóiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése
A projekt időtartama: 2010. július 1. - 2010. november 30.
A pályázat száma: TIOP -1.1.1-07/1-2008-0134
Támogatás összege: 10.841.370.-Ft.
Kedvezményezett: Hejőbába Község Önkormányzata
Cím: 3593 Hejőbába, Fő út 39.
Tel/Fax: 49/458-816

Informatikai fejlesztés a hejőbábai és nemesbikki általános iskolában

Hejőbába Községi Önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében a TIOP-1.1.-07/1 kódszámú pályázati felhívásra "Együtt a jövő iskoláiért!" című projektet nyújtott be, melyen 10.841.370,- Ft összegű támogatást nyert el informatikai fejlesztésre.
A projekt a Zrínyi Ilona Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda hejőbábai székhelyintézményében és a nemesbikki tagintézményében valósul meg. Az elnyert összeg kb. 90 %-át az eszközbeszerzés adja.
Összesen:
- 16 db iskolai PC
- 6 db tantermi csomag
- 1 alkalmazásszerver
- 1szerver szoftver
- 1 db szavazó csomag
- 2 db WIFI csomag

Minden tantermi csomag egy interaktív táblát is tartalmaz, amelyek használata lehetővé teszi, hogy a magasan képzett oktatók lebilincselő videókkal, hanganyagokkal és eredeti illusztrációkkal színesítsék a foglalkozásokat. Ennek eredményeképpen a tanulás életszerűvé válik, soha nem látott világok tárulnak fel a gyermekek előtt, új kihívásokat és lehetőségeket teremtve ismereteik kiteljesítésére. Ez az izgalmas oktatási módszer biztosítja, hogy a tanárok még több figyelmet tudjanak szentelni a gyermekek egyéni igényeinek. Az eredmények azt mutatják, hogy a diákok teljesítménye határozottan jobb, ha folyamatosan használják az interaktív (elektronikus) táblát. A tanulók gyorsabban haladtak a tananyag elsajátításával. A pedagógusok is mind nagyobb mértékben tudták kihasználni a tábla kínálta előnyöket.
Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik fáradtságos munkával, szabadidőt nem kímélve dolgoztak a pályázat elkészítésén és megvalósulásán, továbbá valamennyi közreműködő szervezetnek, munkatársnak, önkéntesnek, valamint a forrást biztosító Európai Uniónak és a Magyar Államnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Képek Hejőbábáról
© 2005-2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.