Hejőmenti Hagyományörző Közhasznú Alapítvány

Hejőbába története
Takács László - Kovács Zsolt

 

 

 

 

 

 

Sport

Sportegyesület

Az egyesület jelenleg felszámolás alatt áll.
Elnök neve: Ruha István


A hejőbábai Sportegyesület ifjúsági csapata és vezetői,
rendezői a 2009. május 16-i Kesznyéten elleni hazai mérkőzésen.


A hejőbábai Sportegyesület felnőtt labdarúgó csapata a
2009. május 16-i Kesznyéten elleni hazai mérkőzésen

A Sportegyesület 1950-ben kezdte meg működését, futball, sakk, asztalitenisz, röplabda és teke szakosztályokkal. A hejőbábai focicsapat 1963-1964, valamint az 1999-2001 években a megyei II. osztályban játszott. Jelenleg az egyesület ifjúsági és felnőtt futbalcsapata működik, mely a megyei III.osztályba játszik.

A labdarúgó csapataink tavaszi eredménylistáját és a tabellán elfoglalt mindenkori helyét a www.borsodfoci.hu weblapon az érdeklődők megtekinthetik.

Bajnoki labdarúgó mérkőzés

Labdarúgó csapataink Cserépfalut fogadták szeptember 20-án, hazai pályán. Esős időben a felnőttek jó játékkal 4:0-ra nyertek, így továbbra is a 3. helyet foglaljuk el a tabellán 11 ponttal, 18:4 gólaránnyal. Következik szeptember 28-án a bajnoki rangadó Tibolddarócon. Bízunk a további eredményes folytatásban.
Hejőbába-Cserépfalu:
4-0
Ifi: 2:0 az ifjúságiak a 2. helyen állnak 15 ponttal, 25:7 gólaránnyal. Ők is rangadót játszanak Tibolddarócon, amely együttes vezeti az utánpótlás bajnokságot.


Labdarúgó csapatunk szeptember 13-án Tiszatarjánban játszotta a mérkőzését. Jó teljesítményt nyújtva, végig fölényben játszva nyertünk 3:0-ra. Az első gólt a 32. percben remek támadás végén közelről lőttük a hazaiak kapujába. A 44. percben Glonczi 45 méterről szabadrúgásból szerzett szép gólt. Az első félidőt a hazaiak kiállítás miatt 10 emberrel fejezték be. A 78. percben jogos 11-esből Glonczi megszerezte 3. gólunkat. Jelenleg a felnőttek a 3. helyet foglalják el a táblázaton 8 ponttal, 14:4-es gólaránnyal.
Tiszatarján-Hejőbába 0:3 (0:2)
IFI: 2:5 ifjúsági csapatunk továbbra is 100%-os, gólkülönbsége 22:5, ez a teljesítmény a 2. helyezéshez elegendő.
Következik hazai pályán a Cserépfalu elleni mérkőzés a felnőtteknél és az ifjúságiaknál egyaránt, 2008. szeptember 20-án.

2008. szeptember 6-án, szombaton lejátszottuk mérkőzéseinket a 3. fordulóban. A szomszédos Szakáld község csapatát fogadtuk, akik 9 emberrel(!) kezdték a mérkőzést.
Így nem lehettek egy súlycsoportban a mieinkkel, amelynek meglátszott az eredménye, hiszen egymás után lőttük a gólokat.
A 2. félidőre a vendégcsapat játékosai közül 2 fő sérültet(!) jelentett, így 7 főre fogyatkoztak.
Már 7:0-ra vezettünk, amikor a vendégkapus durva szabálytalankodása mindkét oldalon kiállításhoz vezetett. Így 6-an maradtak a Szakáldiak, a mérkőzést a játékvezetőnek le kellett fújnia.
Hejőbába-Szakáld 7:0, hejőbábai sporttelep, 80 néző. A felnőttek a tabella 4. helyét foglalják el, 5 ponttal, 11:4-es gólkülönbséggel.
Ifi: 6:0 fiataljaink a 3. helyen állnak 100%-os teljesítménnyel, 17:3-as gólkülönbséggel.

Tájékoztatom a sportrovat látogatóit, hogy a felnőtt csapatunk eredményét, a táblázatot honlapunk sportoldalán a www.borsodfoci.hu weblapon megtekinthetik.

Ugyanitt a főoldalon a bajnokságok címszó alatt a Megyei III. Mezőcsát csoportra kattintva az MLSZ adatbank oldalon láthatjuk a felnőttek eredményeit a táblázattal.

Ugyanezen MLSZ adatbank oldalon a Megyei LSZ logója alatt kattintsunk az INTERSPORT III. M.csát F-re, ahol az M.III. Mezőcsát up.-n elérhető az ifjúsági csapat eredménye az aktuális táblázattal.
A mérkőzésekről tudósított: Juhász Barnabás


Labdarúgó csapataink lejátszották a 2. fordulót a Dél-borsodi körzeti bajnokságban. Tardon vendégeskedtünk és a számos kimaradt helyzet ismét megbosszulta magát.
Az utolsó percekben egyenlítettek a hazaiak. Az ifjúságiak továbbra is remekül szerepelnek, 6 megszerzett ponttal élen állnak.
Tard-Hejőbába 1:1
Ifi: 0:7

Az előző évi labdarúgó bajnoki szezonban ezüstérmes felnőtt csapatunk megkezdte szereplését a B-A-Z Megyei III. osztály Dél-borsodi felnőtt bajnokságában.
Tiszabábolna együttesét fogadtuk és "idény eleji" formánknak megfelelően csak egy döntetlenre futotta erőnkből. A mérkőzést egyébként meg kellett volna nyernünk, hiszen 2:0-ra és 3:2-re is vezettünk, azonban a mérkőzés utolsó percében taktikai és védelmi hibából a vendégek egyenlíteni tudtak. Bízunk a sikeresebb folytatásban!
Hejőbába-Tiszabábolna: 3:3 (1:0)
Hejőbábai sporttelep, 100 néző.
Góllövők a hazaiaknál: Glonczi L. a 42. percben; Patai T. az 58. percben; Ruha I. a 80. percben, remek szabadrúgás lövésből, 25 méterről.
IFI: 4:3


"Játék nélkül hullott ölünkbe a 3 bajnoki pont.
Hejőbába-Cserépfalu 3:0 (elmaradt)
Ifi: 3:0 (elmaradt)

Miután a cserépfalui sportegyesület labdarúgói a kiírt kezdési időponttól számítva 30 percen belül nem jelentek meg a mérkőzés helyszínén, így a szabályok értelmében a 3 bajnoki pont 3:0-ás arányú gólkülönbséggel a mi csapatainkat illeti.
Következik a 2. hely megtartása szempontjából sorsdöntő mérkőzés Kesznyétenben, ahol feltétlenül nyernie kell felnőtt csapatunknak az ezüstérem megszerzéséért.

Az előző évi labdarúgó bajnoki szezonban ezüstérmes felnőtt csapatunk megkezdte szereplését a B-A-Z Megyei III. osztály Dél-borsodi felnőtt bajnokságában.
Tiszabábolna együttesét fogadtuk és "idény eleji" formánknak megfelelően csak egy döntetlenre futotta erőnkből. A mérkőzést egyébként meg kellett volna nyernünk, hiszen 2:0-ra és 3:2-re is vezettünk, azonban a mérkőzés utolsó percében taktikai és védelmi hibából a vendégek egyenlíteni tudtak. Bízunk a sikeresebb folytatásban!
Hejőbába-Tiszabábolna: 3:3 (1:0)
Hejőbábai sporttelep, 100 néző.
Góllövők a hazaiaknál: Glonczi L. a 42. percben; Patai T. az 58. percben; Ruha I. a 80. percben, remek szabadrúgás lövésből, 25 méterről.
IFI: 4:3


Megyei III. osztály, Dél-borsodi Körzet, utolsó forduló:
Felnőttek: Hejőbába-Tiszatarján 3:3
Ezzel csapatunk véglegesen megszerezte a tabellán a 2. helyet 47 ponttal, 74:45-ös gólaránnyal.
Ifjúságiak: Hejőbába-Tiszatartján 5:1
Az ifi csapatunk ezzel a győzelemmel a 4. helyeen végzett a bajnokságban 46 ponttal, 69:33-as gólaránnyal.
Mindként együttesnek gratulálunk az elért jó helyezésekhez.

Tájékoztatom Hejőbába sportszerető közönségét, az ifjúsági és a felnőtt labdarúgó csapat tagjait, a sportegyesület vezetőségét, a támogatókat, a pártoló tagokat, a segítőket, a község képviselő-testületének tagjait, hogy az Egyesület a soron következő taggyűlését 2008. június 28-án 18.00 órai kezdettel tartja a hejőbábai Művelődési Ház nagytermében.

Napirendek:
1. Tájékoztató az ifjúsági és a felnőtt labdarúgó csapat teljesítményéről a 2007/2008-as labdarúgó bajnokságban.
Előadók: Sebők László SE elnök
Kopasz Imre, a felnőtt csapat edzője
Labancz Attila, az ifjúsági csapat edzője
2. Tájékoztató a Sportegyesület pénzügyi helyzetéről
Előadó: Juhász Barnabás polgármester, az SE Ell. Biz. elnöke
3. Egyebek, indítványok, javaslatok

A taggyűlést követően annak helyszínén vendéglátásra kerül sor, amelyre ezúton tisztettel hívjuk és várjuk mindazokat, akik év közben segítették az Egyesület munkáját.

Az Egyesület Vezetősége


Mezőnyárád-Hejőbába 4:1 (2:0)
Gyenge teljesítmény a részünkről, játékosaink egy része saját csapattársával foglalkozott, a végeredmény önmagáért beszél.
Kiállítás tőlünk: Nótár, Kiss L.
Együttesünknek nagyon össze kell szednie magát a soron következő 3 mérkőzésén, hogy a jelenlegi 2. helyezését meg tudja tartani.
Ifi: Mezőnyárád-Hejőbába 0:4 (0:3)
Kiállítás tőlünk: Labancz A.

Gólzáporos mérkőzés Hejőszalontán
Hejőszalonta-Hejőbába 3:3 (1:3) Hejőszalontai sporttelep, 150 néző
Színvonalas mérkőzést játszott a két csapat, mi kezdtünk jobban.
11. perc: a jobb oldalon támadást vezettünk, Glonczi kiugrott és a kifutó kapus mellett laposan a jobb sarokba lőtt 0:1.
18. perc: kapusunk bravúrosan lábbal ment egy közeli lövést.
20. perc: Kopasz 17 méterről lő, a labda a kapus előtt magpattan és a hálóba vágódik 0:2.
22. perc: hazai támodás végén a középcsatár egyéni akció végén gólt lő 1:2.
24. perc: Kopasz 20 méteres szabadrúgását bravúrosan védi a hazaiak kapusa.
26. perc: Tóth B. lövését, majd fejesét nagy bravúrral hárítja a hazai kapus.
28. perc: Ruha 25 méteres szabadrúgása alig megy fölé.
30. perc: Szalontai fejes közelről: Bori R. szenzációasan véd.
39. perc: védelmi hiba nálunk, amelynek eredményeként óriási szalontai helyzet maradt ki.
40. perc: Kopasz sárga lapot kap, majd a 16-os vonaláról elvégzett szalontai szabadrúgás sorfalunkról lepattan.
45. perc: szép vendég akció, amelynek végén Tóth B. passzát Glonczi közelről a hálóba helyezi 1:3.
47. perc: Hajdú Z. 18 méterről egyéni akcó végén közelről a hazaiak kapusát találja el. Nagy helyzet volt!
51. perc: hazai helyzet, Bori ismét bravúrosan véd.
52. perc: Ruha szövegelésért sárga lapot kap. Csere nálunk: Makó helyett Tóth Zs.
53. perc: Ruha lapos lövését remekül védi a hazaiak kapusa.
58. perc: szépítenek a hazaiak: 14 méterről gólt kapunk 2:3.
60. perc: Kopasz remek erős lövése 17 méterről alig megy fölé.
63. perc: nagy helyzetet hagyunk ki, Glonczi közeli lövését a kapus megfogja.
68. perc: ismét nagy helyzet: Glonczi egyedül tör ki, azonban hosszan szökteti magát, a szalontai kapus kifutással hárít.
69. perc: a szalontai középcsatár 1 méterről a kapufánkra fejel, nagy szerencsénk volt.
80. perc: Gyükér Zs. sárgalapos figyelmeztetést kap szabálytalanság miatt. A 28 méteres hazai szabadrúgást Bori szépen védi.
82. perc: hazai szögletrúgás: egy közeli fejest Bori ismét bravúrosan véd.
86., 87. perc: két 100%-os hazai helyzet: Bori mindkettőt szép mozdulattal hárítja.
89. perc: Glonczit szándékosan felrúgják a hazaiak, kiállítás helyett sárga lapos figyelmeztetés!
90. perc: védelmi hibánkból egyenlít Hejőszalonta: jobb oldali egyéni akciót követően a hazaiak középcsatára közelről a kapunkba lő 3:3.

Ezt a mérkőzést meg kellett volna a csapatunknak nyerni, azonban az utolsó percekben védelmi és taktikai hibákat vétettünk, ezen kívül erőnléti hiányosságok is mutatkoztak, védelmünk sokszor kinyílt, de a gyors hazai ellentámadásokra nem zárt vissza.

Ifi: Hejőszalonta-Hejőbába 3:1 Ezzel a vereséggel a fiatalok visszacsúsztak a 4.-5. helyre."

Nagy reményekkel érkeztünk Bükkzsércre, bíztunk felnőtt és ifjúsági csapatunkban, hiszen az elmúlt 5 mérkőzésünket zsinórban nyertük. Most azonban a sorozat megszakadt, kiütéses vereséget szenvedtünk idegenben.

Bükkzsérc-Hejőbába 6:2 (4:1) Bükkzsérci sporttelep, 150 néző
Cseréink a 2. félidőben: Patai, Tóth Gy. és Tóth B. helyett Gyükér, Makó és Farkas.

Jól kezdtük a mérkőzést, mi támadtunk az első percekben, de a gólokat is mi kaptuk, mégpedig súlyos védelmi hibákból. 16 perc alatt kapituláltunk.
9. perc: nincs összhang a kapusunk és a középhátvéd között, az ellenfél játékosa 14 méterről a kapuba emel 1:0
11. perc: egymásra vártak a védőink, a baloldalról közelről lapos lövéssel gólt kapunk 2:0
12. perc: középhátvédünk lyukat rúg, a zsérci középcsatár kilép a tétovázó védők közül és a kapust elfektetve 8 méterről a kapuba lő 3:0
16. perc: hárítható helyzetben Patai véleményünk szerint még a 16-os vonala előtt lerántja a középcsatárt, a játékvezető azonban 11-est ítélt. A büntetőt értékesítik a zsérciek 4:0. Patai sárgalapos figyelmeztetést kap.
A 0:4 ellenére viszonylag összeszedte magát csapatunk, folyamatosan támadtunk. A 27. percben Kopasz 18 méterről a felső lécet találta el, majd 1 perc múlva ugyanő nagy helyzetben mellé fejelt. Ezt követően gyors egymásutában két sárga lapot kaptunk "beszédért" (Kopasz, Tóth).
36. perc: mattoltuk a zsérci védelmet, Nótár egy szép csellel lerázta a védőjét és 17 méterről nagy gólt lőt a kapus fölött a léc alá 4:1.
Szünet után a hazaiak kezdtek jobban.
57. perc: zsérci támadás után sakk-matt nálunk, kijátszották védelmünket, a kapust elfektetve gólt kaptunk 5:1.
60. perc: remek hazai összjáték a jobb oldalon, melynek végén Losonczi 15 méterről félmagasan remek gólt lő a hosszúba 6:1.
Ezután mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, egy alkalommal a kapusunk a felső léc segítségével hárított bravúrosan.
90. perc: szórványos ellentámadásaink gólt eredményeznek: Hajdú két csel után egyéni akció eredményeként védhetetlenül lő 10 méterről a zsérci kapu jobb alsó sarkába a tehetetlen kapus mellett 6:2.
A gyorsan bekapott 4 gól megpecsételte sorsunkat, a csapat nem talált magára, játékunk széteső, ötlettelen volt. Az ellenfél minden csapatrészében jobb volt a mieinknél. Ettől lényegesen jobb teljesítményre lesz szükség a következő fordulóban, május 11-én 17.00 órakor Hejőszalontán, ahol győznünk kellene, hogy bajnoki reményeink életben maradjanak. Ehhez azonban Bükkzsércnek botlania kellene, legalább 4 pontot veszítve a még hátralévő 5 fordulóban. A mi csapatunknak viszont minden mérkőzését meg kellene nyernie....
Ifi: Bükkzsérc-Hejőbába 1:2, ezzel a győzelemmel az ifjúsági együttesünk feljött a 2. helyre a tabellán.


Hejőbába-Sajóörös 3:0 (1:0) hejőbábai sportpálya, 130 néző Cserék a hazaiaknál: Hajdú helyett Gyükér a 70. percben, Glonczi helyett Farkas a 81. percben, Nótár helyett Makó a 85. percben.
A mérkőzés rövid krónikája: 38. perc: A bal oldalon Glonczi tört be a 16-oson belülre, ahol a védők szabálytalanul szerelték. A megítélt 11-est Nótár a kapu bal oldala felé lőtte, a kapus bravúrral hárított, de a visszapattanó labdát Nótár a hálóba vágta 1:0 (ide 2 db fénykép mellékelve: a gól és a gólöröm). 65. perc: Szövegelés miatt a sajóörösiek középpályását a játékvezető kiállította.
80. perc: Sakk-matt helyzet a vendégek kapuja előtt, melynek végén Glonczi közelről laposan a hálóba gurított 2:0. 90. perc: A jobb szélen Farkas vezette fel a labdát és 15 méterről a kapus felett óriási gólt lőtt a kapu jobb oldalába 3:0.
Következik a Bükkzsérc elleni mérkőzés idegenben 2008. május 4-én, vasárnap 17.00 órakor, amely a bajnoki cím elnyerése szempontjából meghatározó lehet. Jelenleg mindkét együttesnek egyaránt 39 pontja van, de Bükkzsércnek lényegesen jobb a gólkülönbsége.
Az ifjúsági és a felnőtt labdarúgó csapat nevében is kérem a szurkólóinkat, hogy minél többen kísérjük el őket Bükkzsércre, jelenlétünkkel buzdítsuk őket a győzelem elérésére.
Az ifjúsági csapat eredménye: Hejőbába-Sajóörös 1:1

 


Ifjúsági csapat


Felnőtt csapat

 

Képek Hejőbábáról
© 2005-2020 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.