Hejőmenti Hagyományörző Közhasznú Alapítvány

Hejőbába története
Takács László - Kovács Zsolt

 

 

 

 

 

 

Archívum - Hírek 2016

HEJŐBÁBAI KARÁCSONYI ÚJSÁG
2016. december 21

Hejőbábai karácsonyi újság letölthető pdf*»


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2016. december 21.
A képre kattintva A TÁJÉKOZTATÓ nagyobban is olvasható!


LAKOSSÁGI ÉRTESÍTŐ!
2016. december 13
A képre kattintva további részletek is olvashatók!


4. ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS HEJŐBÁBÁN
2016. december 16.

Juhász Barnabás polgármester köszöntőjével kezdődött a negyedik adventi gyertyagyújtás programja Hejőbábán 2016. december 16-án délután a római katolikus templomban. Victorné Kardos Erika református lelkész rövid köszöntőt mondott, mivel egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott együtt maradni az ünneplőkkel. Pillanatok alatt karácsonyi meghitt, bensőséges hangulatot varázsoltak a templom falai közé a sajóhidvégi Tisztafény Ökumenikus Kórus tagjai, akik zenei kísérettel ismert karácsonyi dalokat, egyházi énekeket adtak elő. Az ünnepi énekek között halk háttér zene mellett csodálatos karácsonyi versek hangzottak el, miközben a kivetítőn karácsonyt idéző képek voltak láthatók. Az ünnepi koncert után a Hejőbábai Pszichiátriai Intézet színjátszó csoportjának tagjai a Márton cipész karácsonya című színdarabot adták elő, mely az ünnephez illő tartalmával tovább emelte az ünnepi pillanat varázsát. Az ünnepi műsor után Szűcs Zsolt római katolikus plébános mondta el köszöntő szavait, ünnepi gondolatait, majd Juhász Barnabás polgármester megköszönte a közreműködőknek a meghitt hangulatú szinvonalas műsort, és a Művelődési Ház előtti térre invitálta az ünneplőket, a negyedik gyertya meggyújtásához. A templomban feltöltődött ünneplők a karácsonyi fényben pompázó főúton át sétáltak fel a Művelődési Ház előtti térre, ahol Gyurcsik Petra műsorvezető köszöntötte a vendégeket és ismertette a programot. Az ünnepség folytatásaként ünnepi köszöntőt mondott Juhász Barnabás polgármester, majd a Hejőbábai Őszirózsa Nyugdíjas Egyesület népdalkörének tagjai karácsonyi énekekkel köszöntötték az ünnepet. Verset mondott: Plósz Jánosné és Tomkai Lászlóné. A 4. gyertyát Kovács István alpolgármester és Barát Józsefné, az Őszirózsa Nyugdíjas Egyesület elnöke gyújtotta meg. Polgármester úr ünnepi zárszójában szeretetvendéglátásra hívta az ünneplőket a Művelődési Házba, ahol a vendéglátás előtt az Adventi ünnepségsorozat zárásaként köszönetet mindazoknak, akik a 4 adventi gyertyagyújtás előkészítésében, lebonyolításában közreműködtek, s ezzel hozzájárultak ahhoz, hogy Hejőbába lakossága közösen, az ünnephez méltóan ünnepelhette Adventet. Köszönet ezért az önkormányzat képviselő-testületének, az önkormányzat munkatársainak, az intézményeknek, a műsorok fellépőinek, azok felkészítőinek, és nem utolsósorban a település lakosságának, akik adományaikkal és személyes jelenlétükkel mind a négy héten át emelték az ünnep egyedülálló hangulatát. A köszönet jeléül virággal és szerény ajándékkal köszönte meg a segítők, a közreműködők munkáját. Az Adventi ünnepségsorozatról az ünnepi fények mellett hazatérők feltöltődve érkezhettek otthonaikba a családi karácsony további ünneplésére.


MEGHÍVÓ A 4. ADVENTI GYERTYA GYÚJTÁSÁRA
2016. december 13.
A képre kattintva a meghívó nagyobban is olvasható!


III. ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS HEJŐBÁBÁN
2016. december 13.

Az adventi koszorún a harmadik gyertya a szeretet jelképe.

A Hejőbábai Mesevár Óvoda gyermekeinek közreműködésével került sor 2016. december 9-én a község III. Adventi gyertyagyújtására korábbi alkalmakhoz hasonlóan a Művelődési Központ előtti, karácsonyi díszbe öltözött téren.
„Menjünk mi is Betlehembe…”, csendült fel a Ghymes együttes karácsonyi dallama, amelyre sok kis apró gyermek lámpással a kezében vonult be a térre. Juhász Barnabás, a település polgármestere köszöntötte az ünneplőket, majd az óvodások, Hajdú Csenge, Farkas Hanna Zsófia, Szabó Anna és Tirpák Bence karácsonyi verssel köszöntötték az Adventet. A kisóvodások és a helyi lakosság közös ünneplésének adventi hangulatát az idén a népzene ihlette. Az Mesevár Óvoda mindennapi életét áthatja a néphagyományőrzés, ahogyan a karácsony előtti adventi várakozást is. E hangulat kiteljesedéseként lehettünk résztvevői egy kellemes hangulatú, népi gyökerekhez visszanyúló zenei koncertnek. Az előadók Bárdos-Simon Katalin, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium tanára és tanítványa, Bognár Lili Janka, a Holdviola együttes tagja voltak. A „tekerő” vagy más néven „nyenyere” népi hangszer különlegeses élményt nyújtó hangja remélhetőleg a gyermekek és a felnőtt közönség lelkét egyaránt megérintette. A népzenei koncertet követően Kóródiné Iván Éva óvodavezető és Tóthné Marada Csilla óvodavezető-helyettes az adventi koszorún meggyújtotta a harmadik gyertya lángját, a szeretet jelképét. Az ünnepséget követően a Művelődési Központ nagytermében karácsonyt idéző környezetben, szeretet vendéglátással várta a helyi önkormányzat a résztvevőket.
A betlehem, a mécsesek melengető fénye, a kisóvodások éneke, a csillogó gyermekszemek közelebb hozták az ünnepet az emberek szívéhez, hogy a karácsony eljövetelére igazán ünneplőbe öltöztethessük szívünket.
A Hejőbábai Mesevár Óvoda dolgozói kollektívája nevében Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok a település minden lakója számára.

Kóródiné Iván Éva
óvodavezető


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2016. december 12

Tájékoztatás településünk 2017-ben kezdődő szennyvízberuházásáról
További részletek letölthetők pdf*»


Harmadik Adventi Gyertyagyújtás Hejőbábán!
2016. december 8.
A képre kattintva a plakát nagyobban is letölthető!


Rendőrségi jókívánságok az ünnepekre!
2016. december 6.
A képekre kattintva a rendőrségi tájékoztatók nagyobban is olvashatók!


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2016. december 6..

Ívóvíz bekötési díj befizetésével kapcsolatos tájékoztatás
További részletek letölthetők»


MÁSODIK ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS
2016. december 5.

Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola diákjai, tanárai, nevelést oktatást segítő munkatársai közösen gyújtották meg a Hejőbába község adventi koszorújának második gyertyáját 2016. december 2.-án a település iskolájának növendékei, tanáraik és az iskola valamennyi dolgozója közreműködésével lobbantották lángra a művelődési ház előtti téren álló adventi koszorú 2. gyertyalángját.
A karácsonyi csengő csengettyűhangja jelzésére az iskola teljes létszámban felvonult megformázva a Betlehemi csillagot. A negyedik osztály a csillagot, a további osztályok pedig a csillag lángcsóváit formázták meg.
A másodikos kis diákok télköszöntő tánca, a diákönkormányzat diákvezetője karácsonyhoz, szeretethez kapcsolódó gondolatai fokozták az ünnepre hangolódást.
Végül ünnepi dallamokra, a gyermekek csengő énekhangjának kíséretében, a nevelőktől kiindulva sorra gyúltak a diákok kezében tartott mécsesek lángjai, amely végül az osztálytitkárokhoz jutott el.
Az osztálytitkárok összegyűjtve tanulótársaik lángocskáit, továbbadták az iskola vezetőinek. Legvégül az iskola igazgatója és helyettese, két szorgalmas és kiváló magaviseletű (egy alsós: Sallai Bianka és egy felsős: Gyurcsik Petra) diákkal közösen gyújtotta meg a második adventi gyertyát.
Úgy érzem kevés felemelőbb és büszkeséggel eltöltő érzés lakozik az ember szívében, mintha látja diákjait, munkatársait – amely közel 170 diák és felnőtt - egy célért összefogva, tökéletes fegyelmezettséggel összedolgozni. Érezni, hogy mindenkit megérint a hangulat, a fények, az ünnepi készülődés varázsa.
Köszönöm, köszönjük, hogy részesei lehettünk Hejőbába adventi ünnepségének!
A település valamennyi lakójának nyugodt, csendes adventi készülődést és békés karácsonyt kívánok iskolánk valamennyi diákja és dolgozója nevében!

Bakosné Árvai Tünde
igazgató


MEGHÍVÓ
2016. november 30.

MEGHÍVÓ
2016. november 29.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. november 30-án, szerdán 18,00 órai kezdettel nyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő lakosságát.
További részletek letölthetők»

Előterjesztések»


Üveghulladékszállítással kapcsolatos tájékoztató!
2016. november 29.

Tájékoztatom településünk ingatlan tulajdonosait, hogy a szemétszállítást végző MIReHuKöZ Nonporfit Kft. 2016. november 25-ével befejezte a zöldhulladék-gyűjtést településünkön. A zöldhulladék-gyűjtés tavasszal folytatódik, a zsákokat az első gyűjtést megelőzően postaládákban helyezik el. 2016. decembertől tovább bővül a házhoz menő rendszerben gyűjthető hulladékok köre az üveghulladékokkal. További részletek letölthetők»


ELSŐ ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS HEJŐBÁBÁN
2016. november 27.

Hejőbába Község Önkormányzatának szervezésében a Római Katolikus és a Református Egyházak közreműködésével gyújtották meg az első ADVENTI gyertyát 2016. november 27-én 16 órakor Hejőbábán. Gyurcsik Petra műsorvezető ismertette az ünnepi programot. A karácsonyi ünnepi díszbe öltöztetett parkban, ünnepi köszöntőt mondott és az Adventi ünnepségsorozatot megnyitotta Juhász Barnabás polgármester. A parkban több, mint 200 Hejőbábai lakos gyűlt össze ünnepelni.
Az ünnepi műsorban közreműködtek:

 • Plósz Istvánné
 • Fülep Ádám
 • Stefán Ádám
 • Sallai Bianka
 • Gyurcsik Petra

egy-egy verssel köszöntötték az ünneplőket.
Adventi áldást mondott Victorné Kardos Erika református lelkész és Szűcs Zsolt római katolikus plébános, akik meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún.
Tar Mária művésznő napdalokat énekelt.

Az ünnepi műsorban közreműködtek a nemesbikki Református Egyházközség, a Nőszövetség énekkara, akik egyházi énekeket adtak elő, harmónikán kísért Rácz Tiborné. Az énekek közben verset mondott Kocsisné Kurucz Mária és Major Ferencné. Az ünnepélyes pillanatok befejezéseként Juhász Barnabás polgármester megköszönte a jelenlévő lakosságnak, hogy ilyen szép számmal eljöttek a közös ünneplésre, és ismertette az elkövetkező adventi hétvégék programját, melyre szeretettel invitálta a Hejőbába lakosságát. A polgármester megköszönte a karácsonyi díszek elkészítésében közreműködő óvodai és a Pszichiátriai Otthon dolgozóinak munkáját, valamint a helyi közmunkásoknak az elkészítésben és azok elhelyezésében való közreműködésüket. E közös munka eredményeként csodálatos, hangulatos ünnepi díszben pompázik a tér.Köszönetet mondott az önkormányzat konyhai dolgozóinak is az ünnepi asztal gazdag kínálatának elkészítéséért.Az ünnepség zárásaként szeretetvendégségbe hívta a vendégeket a Művelődési Házba, ahol terített asztalok várták a vendégeket.


IDŐSEK KÖSZÖNTÉSE HEJŐBÁBÁN
2016 november 25.

Idősek Napja alkalmából rendezett ünnepségen köszöntötte Hejőbába Község Önkormányzata 2016. november 25-én délután a 65. életévüket betöltött bábai lakosokat. A karácsonyi ünnepi díszben pompázó Művelődési Házba érkezett szépkorúakat Juhász Barnabás polgármester kedves szavakkal köszöntötte. A helyi óvodások és az iskolások zenés, táncos, verses színvonalas, vidám műsorral kedveskedtek a nagymamáknak, nagyapáknak. A gyerekek műsora után a Miskolci Musical Műhely fiatal művészei a Lúdas Matyi című zenés bohózattal szórakoztatták az időseket, akik szemmel láthatóan nagyon élvezték a fiatalos, modern zenés feldolgozást. A műsort követően polgármester úr köszöntötte Hejőbába legidősebb nő (Dudás Józsefné), a legidősebb férfi (Kovezda Mihály) lakosát, valamint a község legidősebb házaspárját (Kormos Erzsébet, Kovezda Mihály). A köszöntések után felszolgálták az önkormányzat konyháján készített ünnepi vacsorát, melyet családias hangulatban fogyasztottak el a vendégek. A rendezvénynek köszönhetően az elmúlt évek hagyományait követve az idén is egy nagyon kellemes délutánt töltöttek el együtt a hejőbábai szépkorúak. Köszönet a rendezvény szervezésében, lebonyolításában és a műsorok betanításában, előadásában közreműködőknek.


MEGHÍVÓ AZ ELSŐ ADVENTI GYERTYA GYÚJTÁSÁRA
2016.november 22.
A képre kattintva a meghívó nagyobban is letölthető!

MEGHÍVÓ IDŐSEK NAPI ÜNNEPSÉGRE
2016 november 17.

Hejőbába Község Önkormányzata
sok szeretettel meghívja községünk
minden 65. életévét betöltött lakosát az
Idősek Napja
alkalmából rendezett ünnepségre.

Helyszín: Művelődési Ház
Ideje:
2016. november 25.(péntek) 15.00 óra

Közreműködnek: óvodásaink , iskolásaink, valamint a
Miskolci Musical Műhely előadásában a Lúdas Matyi című bohózaton szórakozhatnak.
Hejőbába,2016. november 17.

Juhász Barnabás
polgármester


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2016 november 9.
Észak-magyarországi Közlekedési Központ tájékoztatása menetrend-módosításról. További részletek»

MEGHÍVÓ
2016. október 27.
A képre kattintva a meghívó nagyobban is letölthető!

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2016 október 25.
MEGHÍVÓ
Tisztelt Hölgyem/Uram!

Értesítem, hogy a vezetékes ivóvíz bekötéssel még nem rendelkező hejőbábai ingatlan tulajdonosok részére
2016. október 27-én (csütörtökön)17,00 órai kezdettel a helyi Művelődési Házban tájékoztatót tartunk, melyre ezúton tisztelettel meghívom. A rendezvényen a szolgáltató BORSODVÍZ Zrt. főmérnöke tájékoztatja az érdeklődőket a kedvezményes ivóvíz bekötési lehetőségről.
Felhívom figyelmét, hogy a településünkön 2 – 3 éven belül megvalósuló szennyvíz beruházás során kizárólag azokra az ingatlanokra építik ki a szennyvíz-csonkot, amelyek rendelkeznek vezetékes ivóvíz bekötéssel.
Kérem, hogy a napirend fontosságára tekintettel vegyen részt a rendezvényen.
Hejőbába, 2016. október 24.
Tisztelettel:

Juhász Barnabás sk.
polgármester


MEGHÍVÓ
2016. október 21.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. október 26-án szerdán 17,00 órai kezdettel nyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait
Helyszíne:Önkormányzati Hivatal tanácsterme,Hejőbába, Fő u. 39.
Napirendek:
1. Tájékoztató a háziorvosi szolgálat tevékenységéről
Előadó: Dr. Orosz János háziorvos
2. Tájékoztató a belső ellenőrzés megállapításairól
Előadó: jegyző
3. A PEÜB 2016. III. negyedévi vizsgálati jelentésének megtárgyalása
Előadó: PEÜ Bizottság elnöke
4. Javaslat az önkormányzat tulajdonában álló ingatlanok (földterületek,
lakóépületek) bérleti díjának felülvizsgálatára
Előadó: polgármester
5. Indítványok, javaslatok, bejelentések
- tájékoztató az önkormányzat pénzügyi helyzetéről
- tájékoztató a szennyvízberuházás előkészületeiről, a vezetékes ivóvízhálózatra
csatlakozás feltételeiről
A napirendekhez tanácskozási joggal meghívottak:
- Dr. Karsza István jegyző
- Farkas László, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat helyi elnöke
- Szendi Adolf, Hejőbába Község díszpolgára
Az ülés teljes időtartamára meghívott:
Tállai András Úr, a Nemzetgazdasági Minisztérium
miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő
Hejőbába, 2016. október 21.
Tisztelettel:

Juhász Barnabás
polgármester
Meghívó letölthető»
Előterjesztések: 1 napirendhez» 2 napirendhez


ÜNNEPELJÜNK EGYÜTT! Plakát
2016. október 19.

1956
Hejőbába Község Önkormányzata

tisztelettel meghívja településünk lakóit
az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc, valamint a
Magyar Köztársaság kikiáltásának 27. évfordulója

emlékére tartandó ünnepségre és koszorúzásra,
2016. október 21-én, pénteken 15.00 órakor
a Művelődési Házba.

A megemlékezésen közreműködnek
a község óvodásai
és az általános iskola tanulói.

Hejőbába, 2016. október 17.

Juhász Barnabás sk.
polgármester


LAKOSSÁGI TÜDŐSZŰRÉS október 27-28!
2016 október 20.
A képre kattintva a tájékoztató nagyobban is letölthető!

Tállai András országgyűlési képviselő köszönete!
2016.október 07.
A képre kattintva a levél nagyobban is olvasható!

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓK!
2016 október 07.

MEGHÍVÓ
2016. szeptember 30.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. október 5-én szerdán 17,00 órai kezdettel nyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait.
Helyszíne:Önkormányzati Hivatal tanácsterme,Hejőbába, Fő u. 39.
Napirendek:
1. Javaslat az egészségügyi alapellátási körzetek megállapításáról
szóló rendelet megalkotására
Előadó: polgármester
2. Tájékoztatás a 2016/2017-es óvodai nevelési év kezdéséről
Előadó: óvodavezető
3. Tájékoztató a közfoglalkoztatás keretében végzett munkákról
Előadó: polgármester
4. Indítványok, javaslatok, bejelentések
A napirendekhez tanácskozási joggal meghívottak:
- Dr. Karsza István jegyző
- Farkas László, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat helyi elnöke
- Szendi Adolf, Hejőbába Község díszpolgára
Az ülés teljes időtartamára meghívott:
Tállai András Úr, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő
Hejőbába, 2016. szeptember 30.
Tisztelettel:
Juhász Barnabás
polgármester

Meghívó letölthető»
Előterjesztések»


TÁJÉKOZTATÁS!
2016október 04.

FELHÍVÁS!
2016. szeptember 29.
A képre kattintva a felhívás nagyobban is olvasható!

 


LEGELTETÉSI TILALOM ÉS EBZÁRLAT!
2016. szeptember 29.

Legeltetési tilalom és ebzárlat elrendelése. További részletek»


MEGHÍVÓ
2016. szeptember 14.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. szeptember 15-én csütörtökön 17,00 órai kezdettel rendkívüli, nyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait
Helyszíne:Önkormányzati Hivatal tanácsterme,Hejőbába,Fő u. 39.
Napirendek:

1. Javaslat konzorciumi együttműködési megállapodás elfogadására „Hejőbába központú agglomeráció szennyvízelvezetése és -tisztítása” című pályázat benyújtásához a KEHOP-2.2.2 támogatási konstrukció keretében megvalósítani tervezett beruházásra Előadó: polgármester
2. Indítványok, javaslatok, bejelentések
A napirendekhez tanácskozási joggal meghívottak:
- Dr. Karsza István jegyző
- Farkas László, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat helyi elnöke
- Szendi Adolf, Hejőbába Község díszpolgára
Az ülés teljes időtartamára meghívott:
Tállai András Úr, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő
Hejőbába, 2016. szeptember 14.
Tisztelettel:

Juhász Barnabás
polgármester
Meghívó letölthető»
Előterjesztés 1 napirendhez»


TÁJÉKOZTATÓ!
2016. szeptember 13.

Tájékoztató szünidei gyermekétkeztetésről!
További részletek»


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2016. szeptember 7.

Sajószöged_Göd 400 KV-os távvezeték portáloszlopainak beszabályozásáról. További részletek»


Legyél Te is HATÁRVADÁSZ!
2016. szeptember 6.
 
A képekre kattintva további részletek is olvashatók!
 
Az Országos Rendőrfőkapitányság pályázatot hírdet a Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési osztályainak állományába Járőrtárs beosztás betöltésére. További részletek»
JELENTKEZÉSI LAP iskolarendszeren kívüli őr-járőrtárs/határvadász
rész-szakképesítés megszerzésére irányuló képzésre További részletek»
Adatkezelési hozzájáruló N Y I L A T K O Z A T További részletek»
ORVOSI IGAZOLÁS (HÁZIORVOS)
Fizikai (erőnléti alkalmassági vizsgálaton való részvételhez) További részletek»
ALKALMASSÁGI KÉRDŐÍV További részletek»
AZ EGYES MOZGÁSFORMÁK VÉGREHAJTÁSÁNAK LEÍRÁSA További részletek»
Az egészségi alkalmasságot kizáró leggyakoribb okok További részletek»  
A pszichikai alkalmassági vizsgálat szempontjai, leggyakoribb kizáró okok: További részletek»
Toborzás További részletek»

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2016. szeptember 1.

Tájékoztató tanévkezdési támogatásról
További részletek»


MEGHÍVÓ
2016. augusztus 26.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. augusztus 31-én szerdán 17,00 órai kezdettel nyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait.
Helyszíne:Polgármesteri Hivatal tanácsterme,Hejőbába, Fő u. 39.
Napirendek:
1. Tájékoztató a 2016. évi pénzügyi terv I. félévi végrehajtásáról
Előadó: polgármester
2. Tájékoztató a 2016. év II. negyedévi lejárt határidejű határozatok
végrehajtásáról
Előadó: polgármester
3. Tájékoztató a PEÜB 2016. év II. negyedévi vizsgálatáról
Előadó: polgármester
4. Javaslat tanévkezdési támogatás megállapítására
Előadó: polgármester
5. Indítványok, javaslatok, bejelentések
- tájékoztatás az önkormányzat pénzügyi helyzetéről
- a HNYŐE részére nyújtott önkormányzati támogatások elszámolása
- a sportpark pályázat módosítása
A napirendekhez tanácskozási joggal meghívottak:
- Dr. Karsza István jegyző
- Farkas László, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat helyi elnöke
- Szendi Adolf, Hejőbába Község díszpolgára
Az ülés teljes időtartamára meghívott: Tállai András Úr, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő
Hejőbába, 2016. augusztus 25.

Tisztelettel:

Juhász Barnabás
polgármester
Meghívó letölthető»
Előterjesztések»


Meghívó Bükki kirándulásra! /Plakát
2016. augusztus 16.

A HEJŐBÁBAI KATOLIKUS KARITASZ CSOPORT
BÜKKI kirándulást szervez 6-14 éves korú gyermekek számára.
Útvonal:
Hejőbába- Bogács-Bükkzsérc Cserépváraljai kaptárkövek
Ideje:
2016. szeptember 03. szombat
Részvételi díj:
1000 Ft/ fő
A túrát vezeti:
Szűcs Zsolt rk. plébános
Jelentkezni és érdeklődni lehet:
Plósz Jánosné és Muszel Józsefné Karitasz tagoknál.
A HEJŐBÁBAI KATOLIKUS KARITASZ TAGJAI


MEGHÍVÓ TOBORZÁSRA!
2016. augusztus 5
A képre kattintva a felhívás nagyobban is olvasható!

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2016. július 28

Tisztelt Álláskereső!
Tisztelt Érdeklődő!


Engedje meg, hogy Társaságunkat, a Tisza Automotive Kft-t, mint munkáltatót figyelmébe ajánljam. További részletek»


TÁJÉKOZTATÓ!
2016. július 22.

Tisztelt Betegeink!

2016. július 18-tól augusztus 5-ig szabadságon vagyunk. Helyettes orvos: Dr. Danyi Mária nemesbikki háziorvos
Elérhetősége: 06-30/945-4087
Ápolónő: Gulyásné Csótkai Katalin

További részletek»


MEGHÍVÓ
2016. július 15.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. július 20-án szerdán 17,00 órai kezdettel rendkívüli nyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait.
Helyszíne: Polgármesteri Hivatal tanácsterme, Hejőbába, Fő u. 39.
Napirendek:
1. Javaslat a Magyar Telekom Nyrt. részére bázisállomás létesítésére és elhelyezésére a Hejőbába belterület 112/42 hrsz. alatt nyilvántartott önkormányzati tulajdonú ingatlan bérbeadására
Előadó: polgármester
2. Indítványok, javaslatok, bejelentések
A napirendekhez tanácskozási joggal meghívottak:
- Dr. Karsza István jegyző
- Farkas László, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat helyi elnöke
- Szendi Adolf, Hejőbába Község díszpolgára
Az ülés teljes időtartamára meghívott: Tállai András Úr, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő
Hejőbába, 2016. július 15.
Tisztelettel:

Juhász Barnabás
polgármester
Meghívó letölthető»

Előterjesztés»


Nyári diákmunka lehetőség Hejőbábán!
2016. június 28.

Tisztelt Fiatalok!
Hejőbába Község Önkormányzatánál lehetőség nyílik 16-25 év közötti nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező és azt igazolni tudó hejőbábai lakosoknak "Nyári diákmunka" programban való részvételre.
További részletek»


HEJŐBÁBAI MESEVÁR ÓVODA
2016 TAVASZI ÜNNEPSÉGEK ÉS RENDEZVÉNYEK
2016. június 23.

DIOO „Digitális OkosJáték Óvodásoknak” HÍRLEVÉL

DIOO átadó ünnepség Hejőbábán
2016. május 31-én vehették birtokukba 1 hónapi teszt időszak után a Hejőbábai Mesevár Óvoda gyermekei ezt a fantasztikus eszközt. Ünnepélyes keretek között a játék megálmodója és egyben szoftverfejlesztője, Konkolyi Sándor úr,valamint menedzsere, Both Ildikó szerkesztő, producer asszony részvételével bemutatásra került a játék a környék polgármesterei,óvodavezetői, szakmai vezetői és érdeklődő pedagógusai számára.
A rendezvény zárása után a Budapestről érkező DIOO vezetősége az eseményről a következő hírlevelet juttatta el az ország minden óvodája és önkormányzata részére. Az intézmény jó hírét, a rólunk alkotott pozitív véleményt az ország minden pontján olvashatták a mellékelt hírlevélben, melyet -büszkeségünket nem titkolva - ezennel közzé teszünk.

A képre kattintva a hírlevél nagyobban is olvasható!

Digitális OkosJáték Óvodásoknak

DIOO azaz „Digitális OkosJáték Óvodásoknak” képességfejlesztő eszköz bemutató rendezvény a Hejőbábai Mesevár Óvodába.
A Hejőbábai Mesevár Óvoda gyermekei a megyében az elsők lehettek, akik birtokba vehették a DIOO játékot, amely fejlesztő eszköz még az országban is most indul „hódító útjára”.
A hasznos játékeszközzel, a megye számos érdeklődő óvodavezetője ismerkedhetett meg az intézmény által szervezett bemutató rendezvényen. A nevelőtestület számára megtisztelő volt, hogy ilyen nagy számban elfogadták meghívásunkat a szakma képviselői. A gyermekek számára kellemes időtöltést kívánunk a fantasztikus DIOO-val.


Karakter tánccsoport bemutatója

2016. június 16-án tartotta a Hejőbábai Mesevár Óvoda Karakter tánccsoportja év végi bemutató-záró foglalkozását. Az „örömtáncot” Katlanné Jakab Andrea táncpedagógus vezetésével mutatták be a gyermekek, akik az egész nevelési év során heti rendszerességgel vettek részt a foglalkozásokon. Az érdeklődő szülők, nagyszülők részére egy igazán jó hangulatú délután kerekedett!


Családi Nap

2016. június 11-én Családi napon vettek részt a Hejőbábai Mesevár Óvoda dolgozói és nagycsoportos gyermekei. A Katolikus Karitász hejőbábai csoportja által szervezett rendezvényen a Pillangó csoportos gyermekek verssel, tengerész tánccal szórakoztatták a közönséget. Az Óvoda dolgozói kézműves foglalkozással, barkácsolási lehetőséggel várták az érdeklődő gyermekeket a programokban bővelkedő napon.


„ Ballag már a vén diák…”

A Zrínyi Ilona Általános Iskola ballagó 8. osztályos tanulói minden évben ellátogatnak hozzánk a „Bolondballagás” alkalmával, mely kis ovisaink számára igazán nagy élmény. Mindig izgalommal és sok szeretettel várjuk őket. Így történt ez idén is, meséljenek a fotók helyettünk…


Pillangó-nagycsoportos óvodások búcsúja

„Kedves Óvodám, sok víg nap után
Itt a búcsú nap, indul a csapat…”

Így búcsúztak a Hejőbábai Mesevár Óvodától a Pillangó – nagycsoportos gyermekek 2016. június 10-én. A szemet gyönyörködtető,színvonalas műsor után színes lufikat engedtek a magasba, melyek úgy szálltak a kék égen, mint ahogyan az óvodás évek repültek tova. Eredményes iskolás éveket kívánunk kisóvodásaink számára.


Búcsú az óvodától

Bensőséges, zárt keretek között is elbúcsúztak a ballagó nagycsoportos gyermekek az óvodától. Hangos énekszóval járták körbe a Hejőbábai Mesevár Óvoda épületét, búcsút intve a játékoknak, óvodás pajtásaiknak, az óvoda és a konyha dolgozóinak. Az elköszönés meghitt pillanatai után a közösen elfogyasztott torta feledtette velük a búcsú perceit


Gyermeknap_Kirándulás 2016. május 25.

Gyermeknap alkalmából kiránduláson vehettek részt a Hejőbábai Mesevár Óvoda gyermekei. Úticél a miskolci Mini-Manó Játszóház volt, ahol már régi ismerősként üdvözöltek mindannyiunkat. A szórakoztató játékokat minden gyermek nagy örömmel vette birtokba, majd a maradék erőnket összeszedve kilátogattunk Miskolc-Tapolcára, ahol mókus-lesen vettünk részt, láttunk hattyút, majd ebéd után egy finom fagyi elfogyasztása közben Jancsi Bohóc szórakoztatott minket. A fáradalmas, de izgalmakkal, élményekkel teli nap után jólesett egy kis alvás a buszon hazafelé.


Anyák Napja Pillangó -nagycsoport 2016

Anyák napja alkalmából a Pillangó – nagycsoportos gyermekek 2016. május 19-én köszöntötték az Édesanyákat és Nagymamákat. Színes, megható műsorral köszönték meg a féltő gondoskodást, a sok-sok szeretetet, amit eddigi életük során kaptak.


OVI-OLIMPIA 2016. május 13. BŐCS

A Bőcsi Hernád Óvodától meghívást kapott intézményünk egy általuk megrendezésre került gyermektalálkozóra, az Ovi-Olimpiára, amelyen 10 gyermekkel és három felnőtt kísérővel vettünk részt a Hejőbábai Mesevár Óvoda képviseletében. A lenyűgözően szép és jól felszerelt Hernád Óvodában mérhettük össze ügyességünket, okosságunkat, gyorsaságunkat a megye további 19 óvodájából érkezett gyermekekkel. A nap végén nagyon kellemes élménnyel, sok ajándékkal és egy dekoratív serleggel tértünk haza.


Anyák Napja - Évzáró ünnepség Napocska-kiscsoport2016

„ Köszöntelek anyám édes gyermekszóval,
áldjon meg az életminden széppel, jóval.”
2016. május 08-án így ünnepeltek a legkisebbek, Anyák napja és az Évzáró ünnepség alkalmából.


Anyák Napja Évzáró ünnepség Katica-középső csoport 2016

2016. május 04-én köszöntötték az Édesanyákat Anyák napja alkalmából a Katica- középső csoportos gyermekek, amely egyben az évzáró ünnepségük is volt


Nyílt Nap -Pillangó Nagycsoport- 2016.04.

„Óvoda, óvoda, ki a csoda jár oda?...”
Nyitott óvodai nap keretében a szülők betekintést nyerhettek gyermekek mindennapi életébe. A Pillangó nagycsoportos gyermekek egy délelőttjét kísérhették figyelemmel az érdeklődő szülők, akik nagy örömünkre szép számmal éltek e lehetőséggel.


Szakmai továbbképzés Miskolcon

2016. április utolsó néhány hete a szakmai kitekintés, képzések jegyében telt. Tehetségnapon vehettek részt az óvodapedagógusok Miskolcon, a József úti óvodában, valamint Edelényben a Néphagyományőrző Óvónők Országos Találkozóján.


Néphagyományőrző Óvónők Egyesülete Országos Találkozója 2016


Az óvoda pedagógusai a "Csicsergő" Konferencián Budapesten

A Hejőbábai Mesevár Óvoda pedagógusai 2016. április 14-én a „Csicsergő” Országos Tavaszi Óvodai Konferencián vettek részt Budapesten. a Lurdy Konferenciaközpontban. A hasznos szakmai rendezvény után kikapcsolódásként megnézték Budapest néhány nevezetességét.
MEGHÍVÓ
2016. június 17.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. június 22-én szerdán 17,00 órai kezdettel nyílt ülést tart,
melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait Helyszíne: Polgármesteri Hivatal tanácsterme, Hejőbába, Fő u. 39.
Napirendek: További részletek letölthetők

Előterjesztések


CSALÁDI NAP : HEJŐBÁBA KÖZSÉGI PARK KÉPEK
2016. június 11.

2016. június 11-én CSALÁDI NAP-ot rendezett a Hejőbábai CARITAS csoport a HEJŐBÁBAI KÖZSÉGI PARK területén. Az igényesen kialakított rendezvényhelyszínen a nagyszínpadon kívül számos sátor, pajta biztosította a rendezvényre kilátogatók kényelmes, kulturált szórakozását, kikapcsolódását. Kellemes meglepetésként fogadta a vendégeket a napokban elhelyezett gyönyörű faragott "FA KAPU", mely a bejáratnál fogadta a vendégeket. A CARITAS csoport tagjai egyenpólóba öltözve, szervezetten fogadták a vendégeket, biztosították a nap folyamán a vendégek szórakoztatását és vendéglátását.
A CSALÁDI NAP kiemelt programjai voltak:
A műsorvezetői feladatokat Gyurcsik Petra és Tóth Botond látták el.
Első színpadi produkcióként, nagy sikert aratott a Szendrőládi Cursilló csoport koncertje. A koncert után Juhász Barnabás polgármester köszöntötte a vendégeket, külön tisztelettel:

 • Victorné Kardos Erika református lelkészt
 • Szűcs Zsolt római katolikus plébánost
 • Az önkormányzat képviselő testületének tagjait
 • Bakosné Árvai Tünde Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola igazgatóját
 • Farkasné Tóth Ildikó igazgatóhelyettest
 • Kóródiné Iván Éva óvodavezetőt
 • A civilszervezetek vezetőit, jelenlévő tagjait
 • Más településről érkezett vendégeket
 • A Caritász csoport 22 tagját.

A polgármester úr ezután hivatalosan is megnyitotta a rendezvényt.
A polgármester nyitóbeszéde»
.A nyitó gondolatok után a római katolikus hittanos tanulók évzáró műsorukat mutatták be.
A gyerekek műsora után Tállai András parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte Hejőbába lakosságát, a jelenlévő vendégeket, és valamennyiüknek jó szórakozást kívánt.
Államtitkár úr köszöntője után ünnnepi szent misét tartott Szűcs Zsolt ker. plébános. A mise után a község konyhájának közreműködésével elkészült mintegy 1000 adag babgulyással vendégelték meg a rendezvényen résztvevőit.
A finom ebéd után a kicsit szemetelő eső ellenére is nagy érdeklődéssel figyelték a vendégek a hejőbábai Mesevár Óvoda óvodásainak csodálatos műsorát. A felkészítők:Kóródiné Iván Éva és Kovalcsik Tamásné óvonénik.
A "kicsik" után a hejőbábai Zínyi Ilona Általános Iskola tanulói nagyon színvonalas, mutatós, változatos produkciókkal szórakoztatták a közönséget. Az iskolások hat produkciót mutattak be.
Túrmezei Erzsébet versét Stefán Ádám adta elő. Felkészítő pedagógus: Juhászné Váradi Ilona
A harmadik osztály: „Mosolyogni kell ismert dallamra esernyős táncot mutattak be.
Felkészítő pedagógus: Juhászné Váradi Ilona
A negyedik osztály cha-cha-cha táncot táncol, felkészítő pedagógus: Ráczné Dienes Veronika és Kozák Ildikó.Ismét a harmadik osztály tanulói következtek. „Szívem a szíveddel dobban… Felkészítő pedagógus: Juhászné Váradi Ilona
A hatodikos, hetedikes lányok pillangó tánccal lenyűgözték a közönséget. Felkészítő pedagógus: Farkasné Tóth Ildikó.

Az erősödő eső a sátorba terelte az embereket, ezért Bíró Szilveszter, mentálhigiéniés lelkigondozóCSALÁDI KAPCSOLATAINK GYÓGYÍTÓ EREJE” című előadását már a nagy sátorban hallgatták az érdeklődők. Szerencsére az eső nem tartott sokáig, így a színpadon tovább folytatódtak a kulturális programok. A HEJŐBÁBAI Pszichiátriai Betegek Otthonának lakói bábelőadással, majd Tar Mária népdalokkal szórakoztatta a közönséget. Fergeteges hangulatot teremtett a Mezőcsát Népi Együttes, akik különböző táncok bemutatásával lenyűgözték a nézőket. A jó hangulatot tovább fokozta a bőcsi Rózsafa Hagyományőrző Egyesület tagjainak szórakoztató előadása. Az értékes és hasznos tombolanyeremények kiosztása után a HEJŐBÁBAI CSALÁDI NAP rendezvénye a Tiszta Fény Ökumenikus Kórus koncertjével zárult.

A rendezvény kísérő programjaként ugrálóvár, arcfestés, kézműves foglalkozások, tombola és sok-sok játékkal, édességgel kirakodó vásár állt a vendégek rendelkezésére..

Köszönet a rendezvény támogatóinak, a szervezésben és a lebonyolításban közreműködőknek.
A Családi nap támogatói:
Tállai András: parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, miniszterhelyettesA FIDESZ országgyűlési képviselője
Hejőbába Község Önkormányzata
A hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola
A hejőbábai Mesevár Óvoda
A hejőbábai Pszichiátriai Betegek Otthona
A hejőbábai Református Egyházközség
Bükkaljai Alkotók Közhasznú Egyesülete
Hejőbába Polgárőr Egyesülete


ERDÉLYI ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ KÉPEK
2016. június13.
HATÁRTALANUL PROGRAM ERDÉLYI KIRÁNDULÁS
Időpont: 2016. 06. 01-04. Helyszín: Erdély. Résztvevők: 7.osztályos diákok

Diákjaink nagy izgalommal várták a kirándulást. Szép időjárási viszonyok közepette
búcsúztak el szeretteiktől, majd nekivágtunk a hosszú útnak. Két nevelő kísérte a tanulókat. Az országhatár átlépése után Nagyvárad volt az első állomásunk, itt csatlakozott hozzánk honismereti vezetőnk: Andrea. Bethlen Gábor szobránál érdekes ismereteket szerezhettek tanulóink a fejedelemről, majd egy kis séta után már a püspöki palotában gyönyörködhettek diákjaink. További részletek» Kedvencek
»

MEGHÍVÓ!
2016. június 10.
A képre kattintva további részletek olvashatók!

TÁJÉKOZTATÓ!
2016. június 7.

Tájékoztató a "Nyári Diákmunka" központi munkaerő-piaci program indításáról.

További részletek»


"Az életvezetés iskolája" KÉPEK
2016. június 02.
„ Az életvezetés iskolája”- Eredményes iskolai kultúra kialakítása pedagógusok és diákok életvezetési kompetenciájának fejlesztése B-A-Z Megye Komplex Emberi Erőforrás Fejlesztési Programja 7 lépésben A kiemelkedően eredményestanulók 7 szokása . További részletek»

Víz világnapja 2016. március 22. KÉPEK
2016. június 02.
Az idén, rendhagyó módon "vizes" kísérletek bemutatásával szerettük volna érdekessé tenni ezt a napot, valamintfelhívni tanulóink figyelmét a víz jelentőségére, fontosságára.
A fizikai és kémiai kísérletek bemutatására négy tanítási szünetben került sor.
A fizikai kísérletek sorát 7. osztályos tanulók zenés produkciója nyitotta, melyhez hangszerkéntszínezett vízzel töltött üvegeket használtak, majd a felismert "Süss fel nap!" dallamát zenei kísérettel valamennyi tanuló közösen énekelte el.
A második szünetben is egyik tanítványunk, Csele András 7. osztályos tanuló kápráztatta el iskolánktanulóit saját készítésű ital automatájával, amely meglepő módon vízből szörpöt varázsolt.
Természetesen a szakszerű magyarázat sem maradt el, sőt a finom szörpöt is megkóstolhatták a gyerekek.
A harmadik szünetben én tréfáltam meg a tanulókat a saját készítésűcartésius búvár segítségével.
Természetesen a fizikai magyarázatát a látottaknak megbeszéltük, illetve a tanulók maguk fogalmazták azt meg, majd ki is próbálták az eszközt.
Az utolsó szünetben az emberi test összetételéhez kapcsolódóan, a gyomor működését szemléltettemszódabikarbóna és háztartási ecetsav segítségével. A felszabaduló szén-dioxiddal egy smileys lufit is sikerült felfújni.
Úgy gondolom, hogy élvezték a gyerekek ezeket a látványos kísérleteket, remélem tanultak is egy kicsit, és persze a jó válaszokért egy kis jutalmat is kaptak.
Hejőbába, 2016.03.22.

Tanyiné Gondol Ágnes
szaktanár Plakát


Minden csepp számít! VÉRADÁS
2016. május 30.

ADOMÁNYOZZ EGÉSZSÉGET. AKI VÉRT AD, ÉLETET AD!
Véradás helye: Hejőbábai Pszichiátriai Betegek Otthona
Váradás ideje: 2016. június 2. Csütörtök 11.30 - 13.00
A váradásra hozd magaddal a személyi igazolványodat, TAJ- és lakcímkártyádat!
Szervező: Magyar Vöröskereszt


Lakossági Tájékoztató!
2016. május 27.

Tájékoztatás hulladékgyűjtő edények átvételének lehetőségéről!
További részletek»


Lakossági Tájékoztató!
2016 május 20.

Tisztelt Hejőbábai Lakosok!
Tájékoztatom Önöket, hogy a Községi Önkormányzat Képviselő-testületének határozata alapján megkezdődött a ravatalozó előtető részének felújítása
. További részletek»


MEGHÍVÓ
2016. május 13.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. május 18-án szerdán 17,00 órai kezdettel nyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait
Helyszíne: Polgármesteri Hivatal tanácsterme, Hejőbába, Fő u. 39.
Napirendek: 1.Tájékoztató a település közrendjéről, közbiztonságáról. Előadó: Dr. Kalapos István, Tiszaújváros rendőrkapitánya
2. Tájékoztató a Család és Gyermekjóléti Szolgálat munkájáról
Előadó: családgondozó
3. Beszámoló a Védőnői Szolgálat munkájáról
Előadó: védőnő
4. Javaslat a 2015. évi zárszámadási rendelet megalkotására
Előadó: polgármester
5. Indítványok, javaslatok, bejelentések
- tájékoztatás az önkormányzat pénzügyi helyzetéről
A napirendekhez tanácskozási joggal meghívottak:
- Dr. Karsza István jegyző
- Farkas László, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat helyi elnöke
- Szendi Adolf, Hejőbába Község díszpolgára
Az ülés teljes időtartamára meghívott:
Tállai András Úr, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő
Hejőbába, 2016. május 11.
Tisztelettel:

Juhász Barnabás
polgármester
Meghivó Előterjesztések Beszámolók


NYÍLT TANÍTÁSI NAP
2016. május 18.
A Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola tanulói és tanárai nyitott kapukkal várták az érdeklődő szülőket 2016. március 13-án az első három tanítási órára: nézzék meg, kapjanak ízelítőt abból, hogyan töltik a gyermekek mindennapjaikat az iskolában. Az alsó tagozatos tanulók szülei között nagy volt az érdeklődés: sok kisdiák örvendeztethette meg anyukáját – apukáját azzal, hogy milyen ügyesen oldja meg a feladatokat, milyen jól érzi magát osztálytársai között. Köszönjük az 5. osztályos tanulók szüleinek, hogy rászánták délelőttjüket arra: részt vegyenek az iskola életében, ha rövid időre is. Ez a program évek hagyomány, jövőre is várjuk a kedves szülőket! További részletek»

TESZEDD-ÖNKÉNTESEN A TISZTA MAGYARORSZÁGÉRT
2016. május 18.
Idén az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti
Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) felkérésére iskolánk is csatlakozott a „TeSzedd!- Önkéntesen a tiszta Magyarországért!” elnevezésű országos akcióhoz, amely 2016. április 28. - május 1. között zajlott. A statisztikákból kiderült, hogy országszerte több, mint 80.000 önkéntes vett részt Magyarország legnagyobb önkéntes szemétszedő mozgalmában. A program lényege, hogy közösen összegyűjtve a szemetet megtisztítsuk szűkebb- tágabb környezetünket a káros anyagoktól. Az akcióban való részvétel remek lehetőség volt tanulóink
környezeti nevelésére, hiszen a környezettudatos gondolkodásmód manapság már természetes elvárásnak számít életünkben.
További részletek»

MADARAK ÉS FÁK NAPJA _ 2016. május 10.
2016. május 13.
A hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola felsős diákjai közül egy maroknyi csoport így ünnepelte:
„A Madarak és Fák Napjának célja, hogy különböző megemlékezésekkel, rendezvényekkel a társadalom, különösen az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse. Időpontja a hatályos természetvédelmi törvény szerint minden év május 10-e. Megszervezésének közvetlen előzménye a hasznos madarak védelme érdekében 1902-ben kötött párizsi egyezmény, mely után Chernel István ornitológus még ebben az évben megszervezte az első madarak és fák napját. Az esemény iskolai keretek közé az Apponyi Albert vallási- és közoktatásügyi miniszter által került 1904-től.”
Iskolánk diákjai és nevelői elkötelezettek a természet, a környezetvédelem iránt. Számos iskolai programunkkal, iskolakert működtetéssel, téli madáretetéssel, szemétszedési akciókkal neveljük a diákjainkat a környezettudatos viselkedésre, a környezetük védelmének fontosságára.
2016. május 10.-én a Madarak és Fák Napján iskolánk 7. és 8. –os diákjaiból álló kis csapat tanulmányi kirándulásra indult Nyíregyházára a Sóstó ZOO-ba, ahol egzotikus utazást tehetett, megcsodálva a tőlünk távoli tájakon élő növényeket, állatokat, madarakat. Friss tavaszi virágok, rododendronok, leanderek, bodza, akác és még számos üdén zöldellő növény között különlegesebbnél különlegesebb élőlényekkel találkozhattak. A valóságban, élményszerűen tapasztalták meg tanítványaim a tanulmányaik során elméletben tanultakat.
További részletek»

Pénz7 2016. március 7-11
2016. május 13.
A minden évben közel 30 ország részvételével megvalósuló kezdeményezés legfőbb célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a pénzügyek tudatos kezelésére.
További részletek»

Félévi bizonyítványosztás
2016. május 13.
Igaz, hogy lassan már az év végi bizonyítványokat kapják kézbe a diákok, de a félévi eredményeikre most is büszkék vagyunk.
További részletek»

HIRDETMÉNY
2016. április 01.
Ajánlás 653600 kódszámú vadászterület határára» Ajánlás 655100 kódszámú vadászterület határára» Ajánlás 655200 kódszámú vadászterület határára» Ajánlás 655400 kódszámú vadászterület határára»

MEGHÍVÓ
2016. április 26.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete
2016. április 27-én szerdán 17,00 órai kezdettel nyílt ülést tart
, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait Helyszíne: Polgármesteri Hivatal tanácsterme, Hejőbába, Fő u. 39.
Napirendek:
1. Beszámoló a 2015. évi gazdálkodásról
Előadó: polgármester
2. Tájékoztató a 2016. évi I. negyedévi lejárt határidejű határozatok
végrehajtásáról
Előadó: polgármester
3. Tájékoztató a Hejőbábai Polgárőr Egyesület munkájáról
Előadó: Egyesület elnöke
4. Javaslat a Pénzügyi-, Ellenőrző- és Ügyrendi Bizottság I. negyedévi
vizsgálati jelentésének elfogadására
Előadó: polgármester
5. Indítványok, javaslatok, bejelentések
- tájékoztatás az önkormányzat pénzügyi helyzetéről
A napirendekhez tanácskozási joggal meghívottak:
- Dr. Karsza István jegyző
- Farkas László, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat helyi elnöke
- Szendi Adolf, Hejőbába Község díszpolgára
Az ülés teljes időtartamára meghívott: Tállai András Úr, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő
Hejőbába, 2016. április 20.
Tisztelettel:

Juhász Barnabás
polgármester
Meghivó Előterjesztések


Álláshirdetés: óvodai dajka
2016. április 22.

A HEJŐBÁBAI MESEVÁR ÓVODA INTÉZMÉNYBE ÓVODAI DAJKA MUNKAKÖR BETÖLTÉSÉRE MUNKATÁRSAT KERESÜNK.
A közalkalmazotti jogviszony időtartama: Határozott idejű.
A foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő.
A munkavégzés helye:Hejőbábai Mesevár Óvoda, 3593 Hejőbába, Iskola utca 9.
A munkakörbe tartozó, illetve vezetői megbízással járó lényeges feladatok:
Óvodai ellátás, a gyermekek gondozásával kapcsolatos teendők végzése, a nevelést segítő dajkai feladatok teljesítése a munkaköri leírásban foglaltak alapján. Az intézmény pedagógiai célkitűzéseinek megvalósítása, együttműködés az óvodapedagógusokkal. Az óvoda tisztaságának, rendjének folyamatos biztosítása.
Illetmény, juttatások:
További részletek»


"TAVASZI ZSONGÁS"a Községi Parkban a hejőbábai alsós tanulókkal
2016. április 21.

Itt senki sem unatkozott. Válogathatott a különböző sportprogramok és gyermekjátékok között. A jó hangulatú, változatos tevékenységek erősítették kis közösségünket.
A Községi Parkot valóban átjárta a tavaszi zsongás. Megtelt élettel, vidám gyermekkacajjal, mosolygó örömteli arcokkal. A kemencéből illatozó kenyérlángost a Szülői Munkaközösség tagjai, Stefán Juditka néni és segítője, Matáné Anita néni sütötték. Köszönjük!
Köszönjük mindenkinek, akik közreműködtek, hogy közösen köszönthettük a tavaszt, hogy együtt zsonghattunk a parkban.

A Zrínyi Ilona Általános Iskola kisdiákjai és tanítói


MEGHÍVÓ
2016. április 20.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. április 21-én csütörtökön 18,00 órai kezdettel közmeghallgatást (falugyűlést) tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait Helyszíne: Művelődési Ház nagyterme, Hejőbába, Fő u. 41. Napirendek:
1. Tájékoztató az önkormányzat 2015. évi gazdálkodásáról, a tervezett fejlesztések megvalósításáról
Előadó: polgármester
2. Az önkormányzat 2016. évi pénzügyi tervének ismertetése
Előadó: polgármester
3. Tájékoztató a helyi adóbevételek 2015. évi alakulásáról, azok felhasználásáról
Előadó: polgármester
4. Tájékoztató a 2016. évi fejlesztési, felújítási jellegű pályázatokról
Előadó: polgármester
5. Indítványok, javaslatok
A napirendekhez tanácskozási joggal meghívottak:
- Dr. Karsza István jegyző
- Farkas László, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat helyi elnöke
- Szendi Adolf, Hejőbába Község díszpolgára
Az ülés teljes időtartamára meghívott:Tállai András Úr, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő
Hejőbába, 2016. április 14.
Tisztelettel:

Juhász Barnabás
polgármester


Lakossági Tájékoztató!
2016. április 19.

A Borsodvíz ZRT 2016. április 25-től-2016. október 31-ig közötti időszakban a lakosssági vízbekötések építését egységes átalányáron 35.000.-Ft+ 27% áfa/ bekötés összegért végzi. További részletek»


Lakossági Tájékoztató!
2016. április 18.

Tájékoztatás avar- és kerti hulladék égetésének helyi szabályairól
Tisztelt Hölgyem/Uram!
Tájékoztatom, hogy Hejőbába Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 13/2013. (XII.2) számú rendeletében az alábbiak szerint szabályozta a kerti hulladékok égetését:
„Kerti hulladék égetése kizárólag szeptember 1. és november 30. napja, valamint február 1. és május 31. napja közötti időszakban, vasárnapok és ünnepnapok kivételével engedélyezett. A határidők kezdő- és utolsó napján az égetés végezhető.”
További részletek»


Lakossági Tájékoztatás!
2016. április 12.
Tájékoztatás a hulladékszállításról»
Tájékoztatás a házhozmenő rendszerű zöldhulladék gyűjtéséről »
Tájékoztatás a házhozmenő rendszerű lomtalanításról»

Lakossági Felhívás!
2016. április 04.

Legeltetési tilalom és ebzárlat! Határozat letölthető»


Lakossági tájékoztató áramszünetről!
2016. március 31.

Tisztelt Címzettek !
Szórólapos formában 2016 04 05-re 9,00-13,00-ig áramszünet lett hirdetve, az alábbi fogyasztóknál.

Értesítés dátuma, időtartama (lehet több sor is):
2016.04.05 09:00-tól 13:00-ig
Értesítendő település, utca, házszám -tól, -ig:
Település Közterület (utca) Házszám (tól) Házszám (ig)
teljes település
 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a munkavégzés az adott napon elmarad, egy későbbi időpontban, (2016 04 19) kerül elvégzésre. Az új időpontról az érintett fogyasztók szórólappal értesítve lesznek.
Az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk.
Tisztelettel:

Dudás József
Területfelelős

ÉMÁSZ Hálózati Kft.
3529 Miskolc Soltész Nagy Kálmán út 171.
Fax: (+36) 46/535-746 Mobil: (+36) 20/940-3162
E-mail: jozsef.dudas@emasz.hu


MEGHÍVÓ
2016.március 18.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete2016. március 23-án szerdán 17.30 órai kezdettel nyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait.
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácsterme, Fő u. 39.

Napirendi javaslat» Előterjesztések »


ÉRTESÍTÉS EBOLTÁSRÓL!
2016. március 18.

Értesítem a lakosságot, hogy az ebek kötelező veszettség elleni oltására Hejőbába községben a következő időpontokban kerül sor:
2016. március 20. (vasárnap) 8,30 órától a Fő út 94 - 104 házszámú és 79 – 131 házszámú ingatlanokon, Szakáldi, Táncsics, Akác és Rózsa utcákon.

2016. március 21. (hétfő) 8,30 órától a Széchenyi úton és a Tulipán, Lehel, Vasút, Kökényes, Petőfi utcákon.
2016. március 22. (kedd) 8,30 órától a Fő út 1 – 77 házszámú és 2 – 92 házszámú ingatlanokon, Árpád, Iskola utcákon, Hársfa közben és Templom téren.
2016. március 23. (szerda) 8,30 órától a Virág, Határ, Dózsa György, Rákóczi, Kossuth, Hejő és Gyepszél utcákon.

Az oltás díja 3.500,- Ft/eb.
Amennyiben a fent jelzett időpontban nem tartózkodik otthon, kérem, hogy a +36-30/928-1953-as telefonszámon az állatorvossal egyeztessen időpontot. Felhívom figyelmét, hogy a fent megadott napokon és az utcák sorrendjében fogom az oltást lebonyolítani, a kezdő időpont az első utcára vonatkozik, a többi utcán az oltást a munka tempójának megfelelően fogom végezni.
Az ebek veszettség elleni védőoltása 3 hónapos kortól kötelező, míg a hatályos jogszabályok értelmében a 4 hónapos kort betöltött ebek azonosító chippel történő ellátása kötelező!
Felhívom a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy a hatályos állategészségügyi rendelet szerint veszettség ellen csak az azonosító chippel ellátott ebeket oltom be!Azon ebek esetében, amelyek még nem rendelkeznek azonosító chippel, a chip behelyezése 3.500,- Ft/eb áron az oltás alkalmával megoldható!

Dr. Pap Imre sk.
hatósági állatorvos


Lakossági tájékoztató áramszünetről!
2016. március 04.

Tisztelt Fogyasztónk!
Ezúton értesítjük Önöket arról, hogy a biztonságosabb villamosenergia ellátás érdekében 2016. március 18-án 09.00-tól-15.00-ig hálózatunkon felújítási karbantartási munkát végzünk. Tovább»


Március 15-i ünnepi megemlékezés Hejőbábán! KÉPEK
2016. március 15.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő Testülete az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezett ünnepséget 2016. március 15-én 13 órától a község Művelődési Házában.
A zsúfolásig megtelt színházteremben az ünnep a HIMNUSZ eléneklésével kezdődött, majd Jászkainé Tóth Erzsébet műsorvezető nyitó szavai után Juhász Barnabás polgármester köszöntötte az ünneplőket.
Ünnepi köszöntőt mondott: Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára, a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselője.
Nagyon színvonalas ünnepi műsort adtak: a Mesevár óvoda nagycsoportosai és a Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola tanulói.
Az ünnepi megemlékezés végén a Művelődési Ház előtti emlékműnél koszorút helyeztek el:

- Hejőbába Községi Önkormányzat nevében: Tállai András államtitkár, a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselője, Juhász Barnabás polgármester, Dr. Karsza István jegyző, Bodon Lászlóné, az Önkormányzat Pénzügyi-, Ellenőrző és Ügyrendi Bizottságának elnöke és Kovács Katalin önkormányzati képviselő
- FIDESZ-KDNP Polgári Szövetség nevében: Kalóczkai István, a helyi FIDESZ csoport vezetője és Nagy Angéla csoporttag
- Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola képviseletében: Bozsikné Vig Marianna járási tankerületi igazgató, Bakosné Árvai Tünde iskolaigazgató, Farkasné Tóth Ildikó igazgatóhelyettes,
- Hejőbábai Mesevár Óvoda nevében: Kóródiné Iván Éva óvodavezető, Tóthné Marada Csilla óvodavezető helyettes
- Hejőbábai Pszichiátriai Betegek Otthona nevében: Egri Pálné intézményvezető ápoló és Kiss Andorné mentálhigiénés munkatárs
- Hejőbábai római katolikus egyházközség nevében: Polonkai Jánosné egyháztanács tag és Nagy Róbert egyházgondnok
- Hejőbábai református egyházközség nevében: Victorné Kardos Erika lelkész, Károlyi Ibolya presbiter
- Hejőmenti Hagyományőrző Közhasznú Alapítvány nevében: Karakas Zsuzsa és Tóth László tagok
- Hejőbábai Nyugdíjasok Őszirózsa Egyesületének nevében: Barát Józsefné elnök, Labancz Sándor egyesületi tag
- Hejőmenti Romák és Nagycsaládosokért Egyesület nevében: Horváth-Nagy Anita elnök, Kis-Tóth Ferenc egyesületi tag
- Hejőbábai Polgárőr Egyesület nevében: Nagy Angéla és ifj. Kiss István Dávid
A koszorúzást követően a település több lakója is virágot helyezett el az emlékmű talapzatán.
Juhász Barnabás polgármester megköszönte a hejőbábaiaknak, hogy együtt ünnepeltek, és ilyen szép számmal jöttek el és hajtottak fejet közösen a hősök emléke előtt.
Az ünnepség a Szózat és a Székely Himnusz eléneklésével fejeződött be.


További koszorúzások Hejőbábán
2016. március 15

2016. március 13-án a római katolikus templomkertben található I-II. világháborús obeliszknél emlékeztünk a hősökre a hívekkel a szentmise előtt.
Ezen a napon a református templomban róttuk le kegyeletünket és helyeztük el az emlékezés virágait az istentisztelet előtt az I. világháború hejőbábai református hősei és Szendrey László református lelkész, mártír író-, költő emléktáblájánál.
A hejőbábai köztemetőben Orczy Gyula 48-as honvéd százados, volt országgyűlési képviselő, Borsod vármegye egykori főszolgabírája sírjára is elhelyeztük az emlékezés babérkoszorúját.

 
Koszorúzás a református templomban 2016. március 13-án, vasárnap 9,00 órakor az istentisztelet előtt.
Koszorúzás a római katolikus templomkertben 2016. március 13-án, vasárnap 9,30 órakor a szentmise előtt.
Koszorúzás a községi temetőben 2016. március 13-án, vasárnap 10,45 órakor Orczy Lajos 48-as honvéd, egykori országgyűlési képviselő síremlékénél.

Köszönet az ADÓ 1 %-áért!
2016. március 18.

Köszönjük mindenkinek, aki 2015-ben adója 1%val támogatta a Hejőbába Gyermekeiért Alapítvány működését. Köszönjük Hejőbába és Nemesbikk községek önkormányzatának a támogató segítséget. Tovább»


Farsang a hejőbábai iskolában!/ KÉPEK
2016. március 18.

Iskolánkba az idén 2016.02.13-án érkezett meg Karnevál hercege és bájos hitvese, valamint az udvartartás tagjai. Lelkesen készült a fogadásukra iskolánk apraja - nagyja. Pedagógusainknak köszönhettük a gyönyörű báltermet. Az ünnepi műsort a 8-os és a 4-es diákjaink adták, akik egy szép mesejátékkal is elszórakoztattak bennünket. Tovább»


MACKÓ-NAP a hejőbábai iskolában!/ KÉPEK
2016. március 18.

Hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre iskolánkban, a Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskolában a Mackó-nap 2016. február 05-én.
Az apropója a február 2-ai népi hagyományhoz köthető, amikor a barlangjából kijövő medve a viselkedésével megjósolja az adott évi tél hosszúságát.Tovább»MEGHÍVÓLetölthető pdf*
2016. március 09..

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő Testülete meghívja Önt az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezett ünnepségre 2016. március 15-én 13 órára a Művelődési Házba.
Ünnepi köszöntőt mond: Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára, a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselője.
Ünnepi műsort adnak: a Mesevár óvoda nagycsoportosai és a Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola tanulói.

A megemlékezés végén koszorút helyezünk el az emlékműnél.
Koszorúzás a református templomban 2016. március 13-án, vasárnap 9,00 órakor az istentisztelet előtt.
Koszorúzás a római katolikus templomkertben 2016. március 13-án, vasárnap 9,30 órakor a szentmise előtt.
Koszorúzás a községi temetőben 2016. március 13-án, vasárnap 10,45 órakor Orczy Lajos 48-as honvéd, egykori országgyűlési képviselő síremlékénél.
Mindenkit szeretettel várunk, hogy közösen hajtsunk fejet a történelmi hősök előtt.
Hejőbába, 2016. március 09.

Juhász Barnabás
polgármester


NŐNAPI KÖSZÖNTŐ!
2016. március 4.

NŐNAPI KÖSZÖNTŐ!
2016. február 26.

Tájékoztatás új hulladékgyűjtő edények kiosztásáról
2016. február 24.

Tisztelt Hejőbábai Ingatlantulajdonosok!

Tájékoztatom Önöket, hogy a Miskolc Térségi Konzorcium sikeres pályázatának köszönhetően térítésmentesen biztosít edényzetet a hejőbábai ingatlantulajdonosok részére. A gyűjtőedények lakosság részére történő átadására – ahogyan azt a 2016. február 23-án kiküldött értesítésben a MiReHuKöz Kft. meghatározta – 2016. február 25-én, csütörtökön 14,00 – 19,00 óra közötti időpontban kerül sor Hejőbábán a Művelődési Ház udvarán.
Kérem, hogy az átvételt mindenki igyekezzen a fenti időpontban saját maga, vagy meghatalmazottja útján megoldani, mert ezt követően már csak Miskolcon vehető át az edény.
A jelenleg használatos kék színű kukákat a továbbiakban mindenki megtarthatja, meghatározott időpontig még azokat is ki lehet helyezni ürítésre.
Igény esetén (pl: idős kor, betegség) az önkormányzat segítséget nyújt az új kukák hazaszállításában, ezt a szándékot az átadás – átvételkor kérem jelezzék munkatársaim részére.
Hejőbába, 2016. február 24.

Juhász Barnabás
polgármester
/Hivatalos levél/


Értesítés kommunális hulladékgyűjtő edény osztásáról
2016. február 23.

MIREHUKÖZ NONPROFIT KFT tájékoztató levele letölthertő»


MEGHÍVÓ
2016. február 19.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 24-én szerdán 17.30 órai kezdettel nyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait.
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácsterme, Fő u. 39. Napirendi javaslat» Előterjesztések »


MEGHÍVÓ
2016. február 05.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 10-én szerdán 17.00 órai kezdettelnyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait. Az ülés helye: Művelődési Ház nagyterme, Hejőbába, Fő u. 41.Napirendi javaslat»
Előterjesztések »


ÉRTESÍTÉS
2016. február 05.
Ezúton értesítem községünk lakosságát, hogy 2016. február 5-én 9oo – 13oo óra között a Művelődési Házban vásárt tartunk,melyen a közfoglalkoztatásban előállított alábbi termékeket árusítjuk:- többféle vesszőkosár, műanyag- és rongy lábtörlő valamint gallyseprő.
Várjuk az érdeklődő, vásárolni szándékozó lakosainkat!
Hejőbába, 2016. február 4.

Juhász Barnabás
polgármester


Munkalehetőség nyílt toborzás_"POLIPACK"
2016. január 29.
Munkalehetőség nyílt toborzás a hejőbábai Művelődési Házban 2016. február 3-án 11 órakor. Plakát letölthető»

KÖRZETI MEGBÍZOTT ELÉRHETŐSÉGE!
2016. január 21.

KATONAI TOBORZÁS!
2016. január 21.

Hejőbába Község Polgármesterétől
Tel.: 06-30/2292-532
Tisztelt Hölgyem/Uram!
Tájékoztatom településünk katonai pálya iránt érdeklődő fiataljait, hogy a Magyar Honvédség Hadkiegészítő- és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 4. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda toborzást hirdet önként vállalt hivatásra.

Időpont: 2016. február 24. 13,00 óra
Helyszín: Nemesbikk, Művelődési Ház (Petőfi u. 1.)

Amennyiben részt kíván venni a rendezvényen, kérem jelezze azt részemre a fenti mobil telefonszámomon. Az oda – visszaszállítást az önkormányzat mikrobuszával biztosítjuk.
Hejőbába, 2016. január 20.
Tisztelettel:

Juhász Barnabás
polgármester

Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság levele»


FELHÍVÁS!
2016. január 20

CASHFLOW – avagy gazdálkodj játékosan felhívás
Kedves hejőbábai Fiatalok!
Tájékoztatom településünk 17 – 25 év közötti fiataljait, hogy a miskolci székhelyű Regionális Ifjúsági Szolgáltató Központ munkatársai CASHFLOW elnevezéssel 3 napos tréninget és képzést hirdetnek legkevesebb 10 fő hejőbábai érdeklődő részére. A részleteket a mellékelt felhívás mutatja be.
Jelentkezési határidő: 2016. január 22. péntek éjfél (e-mail-ben)
Időpontok: 2016. február 12. – 13. – 14. (péntek-szombat-vasárnap)
Helyszín: Hejőbába Művelődési Ház
Amennyiben felkeltette érdeklődésedet e lehetőség, jelentkezz a megadott e-mail címen!
Bízom abban, hogy lesz megfelelő számú fiatal érdeklődő településünkön.
Hejőbába, 2016. január 19
Tisztelettel:
Juhász Barnabás
polgármester

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ(Levél)
2016. január 19..

Hejőbába Község Polgármesterétől
Tel.: 06-30292-532

Tájékoztatás a hulladék szelektív gyűjtéséről.
Tájékoztatom településünk lakosságát, hogy a MiReHuKöz Nonprofit Kft-től önkormányzatunk átvette a sárga színű, a szelektív hulladékok gyűjtésére rendszeresített 120 l-es kuka edényeket. Az edényeket 2016. január 21-től utcánként folyamatosan adjuk át az ingatlan tulajdonosoknak (bérlőknek). Az átvétel időpontjáról, helyszínéről előzetesen írásos tájékoztatót kézbesítünk. Az átvételre mindenki hozza magával az adókártyáját! Amennyiben valaki idős korára, esetleg betegségére hivatkozva nem tud eljönni az edényért és ezt jelzi a hivatal felé, részére azt kiszállítjuk.
A sárga színű gyűjtő edényeket először a 2016. január 29-i, pénteki szállítási napon helyezzük ki az ingatlan elé.
Kérem településünk lakosságát, használjuk ki az adódó lehetőséget, továbbra is szelektíven gyűjtsük a háztartásokban keletkező hulladékot.
A kuka edények átvételének helye: Művelődési Ház
Átvételének időpontjai:
Fő, Akác, Rózsa utcák 2016. január 21. csütörtök 900 – 1600 óráig
Széchenyi, Árpád utcák, Templom tér 2016. január 22. péntek 900 – 1600 óráig
Vasút, Lehel, Szakáldi, Táncsics utcák 2016. január 25. hétfő 900 – 1600 óráig
Hársfa köz, Petőfi és Kökényes utcák 2016. január 26. kedd 900 – 1600 óráig
Iskola, Virág, Határ, Dózsa Gy. utcák 2016. január 27. szerda 900 – 1600 óráig
Kossuth, Rákóczi, Gyepszél, Hejő utcák 2016. január 28. csütörtök 900 – 1600 óráig
Hejőbába, 2016. január 19.
Tisztelettel:

Juhász Barnabás
polgármester
Melléklet: Tájékoztató levél a közszolgáltatást végző Kft-től


Tájékoztatás ebek összeírásáról!/felhívás
2016. január 11..
Tájékoztatom településünk lakosságát, hogy 2016. január hónapban sor kerül az ebek összeírására. A mellékelt ebösszeíró adatlapot – amelyet a mai napon kezdünk kézbesíteni a családok számára – szíveskedjenek kitölteni, aláírni és azt 2016. január 29-én 12,00 óráig a Közös Önkormányzati Hivatalba eljuttatni. Az adatlapokat nemleges esetben is kérjük aláírva visszaküldeni. Amennyiben több ebet tart, újabb adatlapért kérem szíveskedjen befáradni a hivatalba. Közterületeinken egyébként sok kóbor eb található, emiatt felhívom a kutyatartók figyelmét, hogy állataikat olyan körülmények között tartsák, hogy azok ne kóborolhassanak el.
Hejőbába, 2016. január 11.
Tisztelettel:
Juhász Barnabás
polgármester
Ebösszeíró adatlap letölthető pdf*
Ebösszeíró adatlap letölthető word*

 

Képek Hejőbábáról
© 2005-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.